Sogndal oppsummering

Tropp: Marius Stabell Eriksen, Kristian Brattetveit, Ola Eikanger, Jakob Kollandsrud, Eirik Offenberg, Ulrik Aasen, Erling Løberg, Martin Lågbu Larsen, Harald Sollohub Stensaker, Lars Christian Eikhaug Kjemhus, Magnus Lee, Andreas Håskjold, Jørgen Wollert Karlsen, Eirik Skaasheim, Erlend Ratikainen Lund, Eirik Kristoffersen, Hans Oscar Morstad, Fredrik Olafsen, Nikolai Mikalsen, Christoffer Bue.

20 mann satte seg i bussen torsdag ettermiddag med et mål om sikre seg gull i årets Studentmesterskap i Sogndal. Etter noen år med stang ut var gutta klare på at i år var kun den øverste plassen på pallen godt nok.

Vi startet med tre av tre seire på fredagen og 18-0 i målforskjell, noe som ga mye selvtillit før lørdag og finaledag. Plankekjøringen fortsatte, og etter den fjerde kampen var vi allerede finaleklar. Som femte, og siste, gruppespillkamp møtte vi Norges Idrettshøyskole i en siste betydningsløs kamp før finalen. Med keeper Håskjold på midtstopperplass og en FK-gjeng som ellers var mest opptatt av å spare krefter før finalen, endte denne kampen 0-0. NIHI, som med dette resultatet også tok seg til finalen, jublet som om de hadde vunnet Champions League. I garderoben etterpå ble vi enige om at dette var en ekkel gjeng som vi skulle spise opp i finalen.

Noen timer, og mang et pilskjøp, senere møttes vi i finalen, hvor det gikk som det måtte gå. Skaasheim, som hadde meldt skade underveis i turneringen, var plutselig i slag igjen når hele bygden var kommet for å se den hjemvendte sønn briljere i finalen, noe han gjorde meget overbevisende. En annen sokndøling, Eirik Kristoffersen, viste nok en gang hvilken giftig fot han har, og Ulrik befestet sin posisjon som toppscorer. Alt i alt flust av gode prestasjoner fra guttene, og med heiende ryper i splitter nye FK-skjerf på tribunen endte det til slutt 5-0 i favør NHH FK. Med dette er vi dermed klare for EM i Beograd i sommer!!

Etter at tittelen var sikret måtte gutta overkomme en aldri så liten tidsklemme. Finalen var nemlig ferdig omtrent en time før banketten startet, og i mellomtiden skulle både seiersbilder tas og svette spillere måtte komme seg i dusjen før de kledde seg i finstasen. Samtidig med dette skulle helst grunnlaget for en god promille være lagt. Men denne problemstillingen taklet De Ædle Blaa på utmerket vis og alle var på plass til bankett i riktig tid. Her ble det servert mat mens taler ble avholdt og utmerkelser ble utgitt – en av disse til vår egen Nikolai Mikalsen for å ha skrudd en corner direkte i mål mot vertene fra Studentspretten. Etterpå var det tid for premieutdeling, hvor gutta fikk sine velfortjente gullmedaljer, mens kaptein Ulrik fikk æren av å være først ut til å løfte pokalen. Løberg holdt FKs legendariske “hysj ka sa ho”-variant, vinflasker ble tømt og guttene kom etter hvert godt i gang med feiringen utover i banketten (med unntak av Ulrik som følte seg snytt for en utmerkelse som toppscorer i turneringen). Videre gikk turen ned til hotellet hvor konsumeringen virkelig begynte å få fart på seg med de herligste drikkevarer. Herfra tok gutta feiringen inn i de sene nattetimer på afterparty på «Meieriet», det vil si de som kom seg så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: