Øystese – NHH FK 4-2 (2-1)

Matta

Hasle, Atle, Banks, Martin (1936)

Stijn (1936), Paal, Skaar, Per

Holm

Holte

Samtidig som guttene var på plass i Sogndal, hadde de gjenværende spillerne i Bergen bortekamp mot Øystese. Bygda som har fostret Torgeir Børven og betaler i dyre dommer for at middels foppalspillere kjører over fjellet for å spille kamp, ville i kjent stil ikke flytte kampen mot oss. Samme prosedyre som før sommeren – da vant vi 3-1.

Med 12 mann, inkludert tre lånespillere fra 1936 og 7 mann som hadde traktert både scenen og kjelleren på NHH til langt ut i morgentimene, var vi klare. Atle kom rett fra hotellfrokost på Scandic – det samme gjorde Matta. Forskjellen var at sistnevnte hadde sovet to timer etter å ha kommet hjem 05.30 – det hadde ikke Atle. I kjent stil kommer vi altfor seint til banen. Vi har fått låne blå drakter av FC, men får beskjed av hjemmelaget om at de ikke liker størrelsene så godt på bortedraktene. Dermed er vi nødt til å ikle oss hvite Øystese-drakter.

Matta har i post-femtekullrus tatt med seg futsalsko i stedet for fotballsko, men får låne et par av en stjerne på hjemmelaget. Med vaffel i kiosken 10 min før kampstart, er vi klare. Vi starter ganske greit og Per sender oss mot alle odds i føringen etter 10 min. Deretter skal pipeblåseren, nærmere bestemt en ivrig assistentdommer, dømme straffe for en uforklarlig hands. Dagens keeper, Matta, er nær ved å redde, men ballen går via hanskene, i stolpen og i mål. Like før pause kommer også 2-1 til hjemmelaget.

Vi blir enige om at det er mulig å slå dette Øystese-laget i hvilen, og det tar ikke mange minuttene etter pause før én av to som ikke drakk seg ned fredag, Per, setter inn dagens andre. Vi er dermed like langt. Dessverre begynner kleinheten å tynge over oss for alvor utover i omgangen. Med ti minutter igjen setter Øystese inn 3-2. På overtid flytter vi opp Matta i et forsøk på å utligne, men det ender i stedet opp med at Øystese setter ballen i åpent mål. Det blir også sluttresultatet. En klassisk tung lørdag før FK-guttene, men vi konstaterer at Øystese må ta turen ned i 5. div – måtte de ha masse lykke til. Håper ingen flytter kamper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: