NHH FK – Øystese 3-1 (0-0)

Ola

Paal, Sondre, Niko, Andreas,

Aksel (C), Vegard

Aleksander, Lund, Marius

Elias

Målscorere: Lund, Marius, Elias
Innbyttere: Usikkert
Tilskuere: Se over
Bane: Fort Åstveit
Dommere: Den beryktede hoveddommeren fra kampen borte mot Solid
Materialforvalter: Martin (den eneste på sidelinjen)

Denne hjemmekampen mot Øystese var vårsesongens siste kamp, og den kom altfor langt inn i sommerferien til at De Ædle Blaa klarte å stille mannskap uten hjelp fra hele Studentforeningen. Heldigvis finnes det trofaste, hardtarbeidende og spilleberettigede bergensere på både NHH FC og NHH 1936, henholdsvis skolens andre- og tredjelag, noe som i det hele tatt gjorde denne kampen mulig å spille. I tillegg gjorde Ola Eikanger comeback etter et halvår i Singapore, og demonstrerte for Fort Åstveit at refleksene ikke er støvet ned. Dette til tross for et stort alkoholkonsum over en periode på fem måneder.

Øystese er et lag som ligger med strupen eksponert hos bøddelen. De siste tre kampene før bataljen på Fort Åstveit sto laget med ett scoret mål og hele 18 innslupne. Dette skal angivelig skyldes et trenerteam på rømmen, en omfattende spillerflukt og generelt dårlig stemning i klubbens ganger. Ser man på hvordan Øystese har drevet A-laget sitt de siste par årene er dette ingen overraskelse. Alle lag som plutselig snubler over en del penger lar seg selvsagt friste til nysigneringer, gjerne krydret med astronomiske kjøregodtgjørelser. Over tid vil dette trolig lede til et fallende engasjement i og rundt klubben, da lokale spillere som faktisk er villige til å blø for drakten uavhengig av kjøregodtgjørelse, gjerne må slite benken dersom nysigneringene blir mange. De sportslige resultatene vil ofte være sterke på kort sikt. Allikevel har klubben da bygget et stort og flott luftslott, som drives av penger. Klubbens glød og engasjement faller til tross for gode resultater, og i det pengene tar slutt sprekker luftslottet. Da står klubben på bar bakke, uten engasjement og uten penger. I en slik kritisk situasjon er det mulig å rykke ned to år på rad, noe Øystese trolig kommer til å ha gjort etter denne sesongen er slutt.

Det er umulig å ikke trekke paralleller til en annen klubb i vår divisjon, som nylig har fått fatt i spillere av et vanvittig kaliber. Sandviken troner øverst i avdelingen, og har tradisjonelt hatt et knallsterkt fundament i engasjement i og rundt klubben. Allikevel har nysigneringer denne sesongen overtatt omtrent hele startelleveren, på bekostning av de lokale spillerne. Kombinert med hemmelighetskremmerier rundt lønnsbudsjettet til klubben, er dette selve oppskriften på å bygge et luftslott. Spørsmålet er hvor lenge lokale spillere ønsker å slite benken. Dersom noen representanter fra Sandviken leser dette og føler seg bekymret for fremtiden, kan studentforeningen tilby konsulenttimer. Timene er ganske dyre, men det er ikke noe problem for dere.

Nå som postulatet om at Sandviken er et spirende luftslott er etablert, vil referenten gå over på den faktisk fotballkampen som utspilte seg på Fort Åstveit denne junikvelden. Mannskapene fra begge lag var uhyre tynne, og tungen på vektskålen ble i denne kampen kaliberet på enkeltspillerne. Ingen av lagene så særlig mye ut som lag, annet enn at de hadde like drakter (Øystese hadde forøvrig ikke det heller, og spilte med noen oppklippede langermede drakter og noen kortermede drakter). Begge lag bar også preg av varierende form innad i laget. Med 0-0 til pause hadde egentlig Øystese vært nærmest, med en heading i stolpen etter 20 sekunder. Etterhvert hadde NHH kommet mer og mer inn i kampen, og til slutt ble det 3-1. Ferdig. Der tenker vi. Seier. Sommerferie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: