NHH FK – Nymark 2-1 (2-0)

Eystein

Kasper, Hasle (C), Harald, Niko

Skaar, Brattetveit

Martin, Vegard, Markus

Ulrik

Målscorere: Martin x2
Innbyttere: Søreng, Bråten, Stabell, KS-Markus
Tilskuere: Gutt (7) med sykkelhjelm
Bane: Fort Åstveit
Dommere: Kjenning i buret til Sund
Materialforvalter: Kjetil

Denne semifinalen i vinterserien ville bli den siste utfordringen for FK før den mye omtalte finalen, verdt kr 10 000,- (tilsvarende 333 pils i kjelleren på NHH), kunne spilles. I veien for denne muligheten sto bare sentrumsklubben Nymark, med sitt Dirmus-lignende antrekk. Dette er ikke det beste fotballaget NHH har spilt mot, men likevel er de etter all sannsynlighet ganske mye bedre å spille fotball enn Dirmus er å spille instrumenter.

Solen strålte over Åstveit i timene før kamp, men rett før start begynte det å snø. Dette var ikke en del av kampplanen, og mange FK-gutter var kalde tidlig på oppvarming. Coach Skaar uttalte i garderoben før kamp at “I dag er det bare å løpe til krampen tar oss, for vi har en stor tropp!” Vi var 15 mann. I alle andre lag er det ikke en stor tropp, men for FK er dette bra. Allerede før kamp var dagens kampleder gjenstand for diskusjon. Var dette den ustabile keeperen til fotballaget Sund, eller hans lookalike? Ulrik var bombesikker, mens resten av laget mente det ville være særs merkelig dersom Hordaland Fotballkrets tillot denne mannen å dømme fotballkamper. Nå som han dømmer fotballkampene til De Ædle Blaa er saken en helt annen, da det nå må være mulig å anta at han er tilregnelig.

Allerede i åpningsminuttene markerte dommeren seg ved å være en uvanlig lite hyggelig fyr, og slengte med leppen til en del spillere. Etter skarve 10. Minutter ba Dirmus’ dirigent (Nymarks kaptein) pent om dommeren kanskje kunne ta en litt hyggeligere tone når han snakket til begge lags spillere. Dette var helt uaktuelt, og den aggressive kamplederen truet med gult kort for en slik frekk forespørsel. Senere fikk NHHs eminente høyreback, Kasper, gult kort for å si “Hva i helvete?” etter en mildt sagt tvilsom frisparkavgjørelse i favør Dirmus.

Uavhengig av dommerens sprell sjokkerte Dirmus oss i åpningen med et skudd som Eystein på mirakuløst vis reddet. Dette var den eneste sjansen bortelaget hadde i denne omgangen. Resten var et FK-show, og utvilsomt 2019s beste omgang. Det ble trillet ball, det ble presset godt, det ble løpt mye. Martin var i et spesielt lekent humør, og smelte en ball i vinkelen etter å ha dratt av to mann. Vår eneste tilskuer for dagen, gutt (7) med sykkehjelm, konstanterte at “Oi, det var fint mål”. Martin ga seg ikke der, og tuppet inn en retur fra keeper etter pent spill og avslutning fra Ulrik ti minutter senere. Videre hadde økonomistudentene to treff i tverrligger og et halvt dusin store sjanser som burde ført til flere mål. Da det ble blåst for pause var det så god stemning på benken at enkelte mente at “vi kan jo bare rykke opp til 3. Divisjon?”. Kanskje var det dette hovmodet som skulle gjøre at trenerteamet måtte bite negler de siste ti minuttene av kampen?

Et litt usammenhengende FK-lag styrte store deler av andre omgang, men da Nymark scoret på straffe i det 84. Minutt startet noen unødvendig spennende minutter. Da fikk de fremmøtte se klassisk drøying av tid, med blant annet Søreng som tok et gult kort da han smelte ballen mot skogen da Dirmus skulle ta frispark. Seieren ble halt i land, med det som til slutt ble en litt for knepen 2-1 seier. Det gjelder å notere seg bak øret at Mons Ivar Mjelde faktisk har rett: “2-0 er en farlig ledelse”. Heldigvis slapp De Ædle Blaa med skrekken denne gang, og kan forberede seg på finalen i vinterserien lørdag 6. April mot Nordhordaland. Da kan penger kasseres inn, og pre-seasons mål vil være oppnådd. Dette ville vært stort.

Stjerner:
*** Martin
** Vegard
* Niko

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: