Mathopen – NHH FK 3-5 eeo. (3-3)

Andreas

Nøkleby, Harald, Atle, Hasle

Banks, Brattetveit

Søreng, Matta, Martin

Ulrik

Målscorere: Søreng, Banks, Martin, Matta x2
Innbyttere: Skaar, Markus
Tilskuere: 15
Bane: Kongsmyren. 80 meter x 40 meter.
Dommere: Joviale
Materialforvalter: Kjetil

Da var det duket for kvartfinale i Hordalandfotballens vakreste eventyr; Vinterserien. Serien der sludd, vind, minusgrader, blå negler, stemplinger, dårlige touch, teite baklengsmål og ambisiøse bussreiser mikses sammen i en vakker symbiose av drit. Etter å ha gjennomført gruppespillet med 21-1 i målforskjell var Handelshøyskolens utsendte klare for å spille årets første kamp som faktisk betød litt. Halvparten av de 13 som valgte å bruke søndagen ved Haakonsvern drakk seg nedenom og hjem igjen under Symposion fredag. Den andre halvparten passet på å forberede seg noe så ettertrykkelig i kjelleren på Ricks lørdag natt. Toppidrettsoppladning med andre ord.

Etter å ha sluppet av førstegangstjenesten på Haakonsvern (forøvrig skummelt at den gjengen skal beskytte oss dersom Putin får skumle tanker i årene som kommer) var vi på plass på Kongsmyren. Et nokså misvisende navn på et anlegg hvis så sine glansdager for 30 år siden. Banen var på størrelse med en futsalbane og garderoben var tilsvarende liten. I 3 grader, vind og pissregn gjorde vi et forsøk på å varme opp uten særlig utbytte.

Kampen starter et i tempo langt over hva vintertrøtte 4.- og 5. Divisjonsspillere er kapable til. Det ser litt ut som et engelsk derby der tempo på ingen måte matcher ferdigheter. Allerede etter 9 minutter spør Mathopens kaptein om en liten pause som følge av hardkjøret. Det bruker å være motsatt, så her har vi faktisk funnet noen som er dårligere trent enn oss. Tydelig at BBL-Ulrik og Skaar har gjort underverker med treningsarbeidet som er lagt ned i vinter. Etter kvarteret slår Hasle en pasning han aldri før (eller aldri igjen) har slått i retning Ulrik. Keeper kommer ut, gir retur og Søreng er iskald når han lobber inn 1-0 i det åpne målet. På dette tidspunktet tenker vi at dette blir en grei dag på jobb. Lite visste vi.

Bare to minutter senere leverer vi fem juniorinvolveringer på like mange sekunder og plutselig har Mathopen utlignet. Seks-syv minutter senere tar jammen hjemmelaget også ledelsen etter klabb og babb foran Andreas. Skaar prøver å mane guttene fra sidelinjen og det skal vise seg å fungere. Etter å ha levert to kandidater til årets dårligste skuddforsøk, får plutselig Banks stå alene på bakerste stolpe på en corner. På det tredje skal det skje og den gamle Follo-gutten bruker et touch, før han murer ballen i nettaket på halvvolley. En klassescoring.

Nå har guttene fra Helleveien fått blod på tann. Bare minutter senere slår Hasle (nok engang, hvilket fører til en logisk brist hva gjelder poenget mitt over) en herlig ball til Ulrik. Vår eminente spiss leverer en vakker hælflikk til Matta som kommer alene med keeper. Noen kan mistenke at han er iskald når han setter inn 3-2 via stolpen – det kan undertegnede avkrefte. Men mål er mål. Nå trodde vi omsider at ting var under kontroll, men det var naturligvis ikke. Etter 45 minutter kaster vi ballen rett i beina på Mathopen som kan utligne til 3-3. Dermed går vi til pausen med tre baklengsmål mot et lag fra 5. Divisjon. Før pause rekker også Matta å bli kvestet av en Mathopen-spiller. Vi trekker følgende ut av livereferatet:

Styyyygg takling på Fløtaker etter halvtimen spilt. Mathopen-spilleren får direkte rødt, men «det er midt på vinteren boys, kortene lå feil. Sorry sorry, feil lomme! Og jeg hadde så jævlig selvtillit og. Sorry!». Gult kort til Mathopen der altså.

Den andre omgangen fører NHH FK, men vi sliter med å omsette sjanser i mål. Ulrik hadde forhåpentligvis bedre treffsikkerhet foran mål på Ricks under tolv timer før kampstart. Vi banker et par baller i stolpe og tverligger, men det renner ut i uavgjort. Det blir dermed ekstraomganger, som er problematisk med tanke på at disse avsidesliggende stedene kun har bussavgang én gang i timen. Noen minutter ut i omgangen blir Ulrik felt inne i sekstenmeteren og spissen gir noe overraskende tillit til Matta. Han gjør ingen feil fra ellevemeteren og vi er tilbake i ledelsen. Når Martin setter inn 5-3 bare minutter senere er kampen i realiteten avgjort. Den andre ekstraomgangen triller vi ball og venter bare på at dommeren skal blåse av slik at vi kan rekke bussen. Vi har fire minutter på å nå bussen, hvilket betyr et helt fotballag i full utstyr med drakter, fotballsko og leggskinner på sprang. I kjent stil ordner det seg akkurat som det skal og vi kan forberede oss på semifinale neste helg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: