Sartor FK – NHH FK 0-8 (0-5)

Andreas

Alex – Skaasheim – Harald – Martin

Brattetveit – Matta

Marius – Søreng – Lund

Ulrik

Målscorere: Alle
Innbyttere: Skaar, Niko, Bankson, MaalPaal
Bane: Sotra Arena, men ikke arena
Tilskuere: Tilfeldig forbipasserende
Dommere: Var fulltallig først etter 15 minutter
Materialforvalter: Lund oppholdt seg lengst på sidelinjen

Denne dagen var bordet dekket for årets andre kamp for NHH FK, mot Sartor på Sotra. Bortelaget holder til på Sotra Arena, og lever glade dager etter at sjefen for Sartor Senter kjempet gjennom at løypen under sykkel-VM skulle gå rundt senteret. Dette PR-stuntet kan ha vært årsaken til at vi møtte en del kø, men kø var dog ikke den verste hindringen på vei ut mot øyen i havgapet.

Allerede i Fløyfjellstunnelen oppdaget bilen med Kristian Brattetveit som sjåfør at noe var galt. Bilen ristet, og det ble spekulert i om Bratte kontinuerlig lå på den ruglete linjen i veiskulderen. Etterhvert skjønte vi at det ble nødvendig med en inspeksjon av bilens venstre bakhjul, da Andreas som satt til venstre bak omtrent måtte holde seg fast i setet foran. Å stoppe er lettere sagt enn gjort når man først er kommet ut på det lille som er motorvei mot Sotra, så vi endte dermed opp med å komme over Puddefjordsbroen, gjennom Damsgårdstunnelen, og tok først av til høyre mot Laksevåghallen. Det var i grevens tid, for i det vi kom oss ut av rundkjøringen kapitulerte venstre bakhjul fullstendig og rist og dunk ble til kontinuerlig skraping. Lyden var umiskjennelig: Dette var asfalt mot metall.

En lukt som ha vært giftig fylte bilen, og de fem herremennene krabbet ut av sitt resignerte fartøy. Synet av venstre bakhjul, eller det som var igjen av venstre bakhjul, sendte et kaldt gufs nedover ryggen på økonomistudentene. Aksel Skaar tok affære, fikk på seg en gul vest, og stilte seg i veien for å hindre kjedekollisjon som en konsekvens av vårt revnede dekk. Kristian Brattetveit ringte til bilens eier, sin egen far, for å få instruksjoner for videre håndtering av situasjonen. De resterende badegjestene ruslet rundt bilen, humret litt, tok noen bilder, men forsøkte også å vise sympati med Kristian som trolig og godt begrunnet følte litt på stresset.

Vår reddende engel ble Brattetveit Senior. Den heroiske mannen trappet opp med en ny bil til fotballspillerne, mens han selv tok over det havarerte fremkomstmiddelet som sto i veiskulderen på Laksevåg. Vi kunne altså bare forflytte våre topptrente kropper og nødvendige bagasje til en ny farkost, som nå skulle ta oss hele veien ut til Sotra! Allerede før kampen var i gang var nok slaget om dagens tre stjerner allerede avgjort.

Vi var samlet alle menn i garderoben omtrent 20 minutter før kampstart. Oppvarming var av minimal karakter, noe som tilsynelatende gjorde at vi kom litt tregt i gang. Etter 15 minutter var Sartor-spillerne dypt frustrert over å bli løpende mye i mellom, og valgte å høvle ned den eminente kanten Erlend Lund. Motivet for dette overfallet kan ha vært nyansert, da Lund stilte i Uggs på Sotra. En soleklar rookie-mistake, da alle med lang fartstid hos De Ædle Blaa vet at å stille i byklær mot striler er en særdeles dårlig idé. Det 15.minutt var usedvanlig innholdsrikt, da det var også i dette øyeblikk at linjedommerne kom på banen. Så langt hadde ett stykk linjedommer stått tafatt på siden med to flagg i hånden. På benken ble det spekulert i hvorvidt denne mannen hadde magisk syn og kunne se i vinkel, som dermed gjorde det mulig for ham å kontrollere begge offsidelinjer ved å stå passivt mellom trenerteamene. Det viste seg at dette ikke var tilfellet, da linjedommer nr. 2 trappet opp parallellt med maltrakteringen av Lund og offsidelinjene ble ivaretatt på vanlig vis.

Etterhvert ble første omgang en målfest. Vi kjørte mildt sagt på, og da vi gikk til pause sto det 5-0 på tavlen. Harald mente i pausen at Sartor nå var å betrakte som “levende kjegler”, og at dette var en god mulighet til god gammeldags shadow-trening. Det ble gjort tre bytter i pausen: Banks inn for Harald, Skaar inn for Matta og MaalPaal inn for Marius. Shadow-treningen ble iverksatt med middels overbevisning. Andre omgang var preget av demotiverte spillere på begge lag. Et par FK-ere slet også med å holde seg alvorlig, da en del av Sartors spillere hadde noen førstetouch rett fra Sunday League. Som alle kamper tok også denne heldigvis slutt, og “det er så jævlig dårlig at jeg blir kvalm” fra Sartors assistenttrener sier sitt. Det endte med en 8-0 seier.

Vi kom oss begivenhetsløst hjem til fastlandet, noe de fem i Brattetveits bil var spesielt takknemlige for. Kvelden var likevel alt annet enn begivenhetsløst. Det var på tide med et sagnomsust arrangement, nemlig Den Ædle Spritfest. Christian Søreng var en av de som jobbet hardest denne kvelden. I sekundet noen drakk med feil hånd, var han der og meldte på de, som medførte straffeshots for de fleste. Ifølge jungeltelegrafen skal Søreng derimot ha holdt på alkoholen hver gang han tok shots, gått på badet og spyttet det ut. Ikke rart mannen var så oppegående som han var. Hva som ellers foregikk utover kvelden forblir blant fremtidens ledere, dersom noen husker det. Det var trolig noen som ble like kvalme som assistenttreneren til Sartor, men da av helt andre grunner. God stemning var det i hvert fall uansett.

Stjerner:
*** Kristian Brattetveit (med familie), som stiller med to biler for så å prestere fantastisk på spritfest.
** Ulrik scorer en del mål
* Martin scorer også en del mål

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: