Kvernbit – NHH 0-4 (0-1)

Eystein

Erik J(1936) – Bunde – Harald – Niko

Brox (FC) – Skaar

Marius – Ove – Lund

Ulrik

Målscorere: Niko, Harald, MaalPaalx2
Innbyttere: Atle, MaalPaal (logistikkproblemer førte til at Atle og Paal mistet oppvarmingen, og startet derfor på benken), Andreas Bertelsen (1936) og Erik Wold (1936)
Bane: Nordre Holsnøy
Tilskuere: Brøytekanter
Dommere: Christoffer Tveit og co.
Materialforvalter: Kjetil

På denne fredagen var duket for årets første kamp for De Ædle Blaa, og spenningsnivået var høyt ettersom dette ville bli årets første møte med fotballen for de aller fleste. Som vanlig er Bergens værguder nådeløse i januar/februar, så antall fotballtreninger for 2019 er foreløpig en smultring. Heldigvis har noen striler på Nordre Holsnøy på mirakuløst vis klart å holde banen sin fri for is, som gjorde det mulig for oss å sparke i gang Vinterserien tre lange mil nord for Helleveien 30 mot Kvernbit.

Vinterserien, som vanligvis er en heller trøtt affære, er i år langt mer attraktiv. Som kjent rykket NHH FK ned til femtedivisjon i fjor, men gjenoppstandelsen i fjerdedivisjon gikk lynraskt. Fotballaget Odda, som endelig har sett seg lei av å ødelegge annenhver helg ved å reise XXX antall timer til bortekamp, har valgt å trekke seg fra fjerdedivisjon. Vi har selvsagt forståelse og respekt for Oddas avgjørelse, og er dem evig takknemlige. Som en konsekvens av våre måneder på norsk fotballs nivå seks, har vi nå havnet i vinterserien klasse B, som består av lag fra femte- og sjettedivisjon. Dette gjør at sjansene for å sikre seg den gjeve premien på 10 000,- er langt større enn normalt for de griske tallknuserne fra NHH. Det er verdt å notere seg at det i vinterserien – så vel som i arbeidslivet – er penger som motiverer økonomistudenter.

Uansett – mirakelmennene på Nordre Holsnøy hadde klart å holde banen fri for is. Selv om det er en beundringsverdig prestasjon, er ikke bussforbindelsen til banen like beundringsverdig. Dermed ble vi pent nødt til å be hjemmelaget plukke oss opp på Flatøy bussterminal. Der ble vi møtt av en smørblid mann ved navn Inge, som tidlig spøkte med hvordan han nå kidnappet oss. Vi lo nervøst, og latet som ingenting. Med tanke på den dårlige bussforbindelsen så vi det også nødvendig å flytte kampen 10 minutter frem for å rekke å komme tilbake til Bergen Kommune før midnatt, noe det medgjørlige hjemmelaget gikk med på. IL Kvernbit viste seg fra sin beste side, og vi hadde ikke klart å spille denne kampen uten Inge og støtteapparatet til vårt kjære motstanderlag.

På en grønn matte, med flombelysning og yr i lufta, lå alt nå klart for 90 minutter med høye skuldre og sjarmerende/sjokkerende førstetouch. Begge lagene bar tydelig preg av den lange vinteren, men vi har hatt så lang pause fra fotballen at det nå ulmer tendenser av nybegynnerflaks i våre rustne skrotter. IL Kvernbit har trolig hatt noen treninger i forkant av denne kampen, og det viser seg at nybegynnerflaksen vi har opparbeidet oss i løpet av vinteren er nøyaktig det vi trenger i denne kampen.

I det 15. minutt har Lund et pent driv på vår venstre kant, og legger ut til Niko. Med et overraskende presist såletouch karrer venstrebacken seg inn i hjørnet av 16-meteren, og skyter et forholdsvis rolig skudd i det lengste hjørnet forbi en lite-til-middels mobil keeper. Scoringen går åpenbart til hodet på Niko, som ler høyt av verdens lengste sklitakling utført av midtstopperen til Kvernbit et par minutter senere. Onde tunger skal ha det til at dette var usportslig opptreden, og burde resultert i gult kort. Uavhengig av det sto det nå 1-0 i favør oss, en stilling som stod til pause.

Andre omgang sparkes i gang med litt høyere intensitet, og vi legger et høyt press på Kvernbit. Dette gir store målsjanser, og Harald får stå helt alene på bakerste stolpe på et corner i det 60. minutt. Det står 2-0 i favør oss, og Kvernbit faller litt sammen. Vi fortsetter å kjøre på, og Floridabrune MaalPaal ser ut til å ha nytt spesielt godt av den lange vinteren. Han er iskald alene med keeper ti minutter etter Haralds scoring, og det står 3-0 til NHH FK. Kvernbit banner og steiker, noe som gjør MaalPaal desto mer ivrig. Et par minutter før slutt dundrer han nemlig ballen i vinkelen fra 30 meter som bare MaalPaal kan. Kampen er avgjort for lenge siden, men det er uansett deilig å se at ferdighetene sitter i fingertuppene.

I det kampen blåses av gjelder det å komme seg av banen fortere enn svint, for å rekke bussen fra Flatøy til Bergen. Vi er helt avhengige av støtteapparatet rundt Kvernbit igjen, og Inge synes at dette var “en god gjennomkjøring”. Fire i sekken mot NHH FK er altså Kvernbit tilsynelatende fornøyd med. Dessverre går ikke hjemreisen på skinner for alle. De fleste av oss blir kjørt til Flatøy et par minutter før bussen tilbake til sivilisasjonen går, men vår eminente trener, Aksel Skaar, vet tilsynelatende ikke forskjellen på Frekhaug og Flatøy. Han er også tom for strøm på telefonen, som gjør at Atle, nå leder for en bekymret gjeng på Flatøy bussterminal, ser seg nødt til ty til alle midler for å komme i kontakt med Skaar. Atle ringer Solstrand Mur AS, som visstnok leder til mannen som har kjørt Skaar fra kampen. Skaar er blitt satt av på Frekhaug av Solstrand Mur AS, som i Kvernbits serviceinnstilte ånd kjører tilbake til Frekhaug for å se til vår trener. Da er Skaar forsvunnet fra bussholdeplassen, fortsatt uten telefon og kontakt med omverden. Vi holder bussen i et par minutter, men innser at ikke er til hjelp siden Skaar nå trolig befinner seg i skogen og har iverksatt alle nødprosedyrer han lærte på befalskolen. Heldigvis overlevde treneren vår dette bygdemarerittet, og vi sier oss godt fornøyde med en 4-0 seier i første kamp i 2019.

Stjerner:
* Inge og IL Kvernbits støtteapperat
** MaalPaal
* 1936 og FC som låner oss spillere

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: