NHH FK 5-2 Bjarg (3-1)

Eystein

Marius – Henrik – OJ – Hasle

Offenberg – SorteLæffen

Hjort – SB9 – Erling

Ulrik

Målscorere: Ulrik (4), SBjerke9
Innbyttere: Hylin, Kvam, Fløtten
Bane: Det Nye Fortet – Fort Stemmemyren. En herlig matte
Tilskuere: 2x Tveit, 2x Vik/Tvedte, noen bortesupportere og diverse vettskremte divisjonskolleger
Dommere: Tok seg kraftig opp

Etter en herlig opplevelse med 3-1 i sekken borte mot Bremnes forrige helg var guttene fast bestemt på å reise den berømte kjerringa hjemme mot Bjarg denne vakre fredagskvelden. En klubb som har oppfostret storheter som Erik Huseklepp (et av Norges største talenter) og Eirik Wollen Steen (kapteinen til Erik Huseklepp), samt to av våre egne; Kvam og Marius (storheter?). Med den meget solide vårkampen mot de blåkledde fra Fana i minne visste vi at det eneste det handler om er innstilling – men slik er det jo egentlig hver jævla gang NHH FK spiller kamp. “For det eneste vi kan tape på er at motstanderlaget er mer giret enn oss. Eller at vi har dommeren i mot oss. Vi kan spille ut samtlige lag i denne divisjonen” – kort utdrag fra samtlige pre-match-taler det siste året. Likevel er det bare et fåtall av kampene der alle 11 har en tenning i nærheten av Hjort – denne sinnsyke mannen fra nord. Heldigvis har vi en tendens til å få dette til mot nettopp Bjarg.

I tillegg til at det er høstens første hjemmekamp og “storfint” besøk, må det også brukes spalteplass på at dette er vår første kamp på vår nyrenoverte hjemmebane – Fort Stemmemyren. Noen, deriblant Bjargs kjempesympatiske trener, vil si vi har noe å gå på når det kommer til arrangering av disse hjemmekampene. Dessverre er vi fremdeles lite ønsket på vår nye hjemmebane, og i de viktige forberedelsene inn mot denne kampen har vi blitt kastet bort fra banen hver eneste trening (alle to). Men er det noe vi er gode på, så er det dårlige forberedelser. En annen stor “kamp i kampen” var også ventet å spille seg ut på sidelinjen denne fredagen. Bjargs trener var nemlig Coach Fløtakers trener i Lysekloster – og uansett hvor mye penger Munkene fra Lysefjorden prøvde å kaste etter Matta valgte han De Ædle Blaa (etter å ha blitt misbrukt en sesong av serieleder Tertnes). Og enda et lite lyspunkt før det hele; dette var debuten til en av våre tre nye keepere; Eystein. Etter en litt overivrig oppvarming skadet han hånden sin. Heldigvis slapp han å bruke hendene stort denne kampen. Og hvem vet? Kanskje betyr dette en stor reduksjon i tørkepapir-kostnadene i heimen? Ting er aldri så galt at det ikke er godt for noe.  

Kampen åpnet med stillingskrig. Hordnesskogens Venner er som kjent godt organisert og har et romantisk forhold til luftkrig og dueller. Den første som markerer seg er imidlertid vår sortkledde “venn”, som gir tilsnakk på alt av kroppskontakt og gult kort til Jesus for skulderpress. Dette gav visse assosiasjoner til EM-kampen Portugal – Nederland i 2004, og vi fryktet lenge det verste. Å holde hodet kaldt når vi har motbakke på dommerfronten er nemlig ikke vår sterkeste side. Til tross for lite velvilje fra den dømmende makt var det vi som tok ledelsen. Offenberg kom brått på at han har spilt Tippeliga-fotball, og spottet et løp fra Jesus i bakrom. En fint vektet ball (som enkelte påstår burde blitt plukket opp av hvem som helst i Bjargs bakre firer) finner veien til vår spydspiss, som enkelt kan trille inn 1-0.

I egalitære Norge etterstreber vi likevel likhet, og om ikke regjeringens fordelingspolitikk fungerer knirkefritt ble det hvert fall jobbet for likhet på Stemmemyren. Nøkleby utfører den reneste taklingen i Stemmemyrens historie – og får straffe mot seg! Læffen roper “hva faen” opp i ansiktet på dommeren i 10 sekunder og får et uforståelig gult kort. Straffen ekspederes rett i buret, det står 1-1 på Fort Stemmemyren og det koker i hodene på de 15 blå. Læffen har imidlertid fått blod på tann, og avanserer fint med ball på Bjargs halvdel. Han blir tatt, og SBjerke9 får i oppgave å ekspedere frisparket fra vel 25 meter. Vi har sett penere frispark, men med en “vanskelig sprett” rett foran keeper er det klart at det blir mål. 2-1, fem minutter til pause og endelig andre ting å tenke på enn justismord. I omgangens siste minutt får vi nok et frispark som svinges inn i feltet. Jesus får noe som kan se ut som en dytt i ryggen, og det dømmes naturlig nok straffespark. Vår blide sørlending er sikker som banken, og vi går til pause med 3-1.  

Andre omgang starter omtrent slik den første sluttet. Etter fem minutter vender som vanlig SBjerke9 av et par mann i mellomrommet. Ballen slippes ut på kant, og i boks venter åpenbart Jesus. Han pirker inn 4-1, og det som er igjen av luft i Bjarg-ballongen siver stadig fortere ut. Ti minutter senere er Jesus igjen på farten, og med magen ekspederer han et knallhardt innlegg i mål. 5-1 og hans fjerde for dagen. Vi er nå virkelig i flytsonen, og på en eller annen måte får vi nok et straffespark. Jesus har – som Kaptein Sabeltann – vist seg som en farlig mann, og trer frem for å sette sitt femte for dagen. Skatten ble dessverre ikke med hjem til Kjuttaviga denne gangen, for straffen settes i stolpen. Slikt skal vi ikke ha noe av, og den forræderske svikeren Kvam erstatter “kongen på havet” på topp.

Bjarg får en redusering på tampen, men vi har like god kontroll på kampen som Kim Jung-un har på makten i Nord-Korea. Faktisk burde Jesus (som for øvrig har blitt byttet inn igjen etter at Fløtaker konsulterte både tilskuere og Bjarg for å få klarhet i byttereglene) puttet enda et da han ble spilt alene gjennom på slutten. Uheldig eller udyktig, det går som med Larsen på sveiseaften og det hele kulminerer i ingenting. Vi vinner uansett 5-2 og legger oss på sjetteplass på tabellen, hele fire poeng bak Fyllingsdalen 2 på andreplass.

Stjerner:
***SB9. Solskinnspilleren vår var i det lekne hjørnet. Vil tro Bjarg nå har et smått anstrengt forhold til dette fenomenet etter to kamper.
** Ulrik. Scorer fire mål og blir ikke BB. Da har du vært rævva. Bommer på straffe og alene med keeper på 5-1.
* Læffen. Bjarg trodde dette var Tippeliga-spilleren vår.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: