University of Jyvaskala (FIN) – NHH FK 0-3 (0-1)

Rønning

Hasle – OJ – Kvam – Vara

Fløte – SorteP

Larsen – SBjerke9 – Holm

Jesus

Innbyttere: Ola, Hylin, Atle, Kasper, Gooder, Mjøs og Nico
Bane: Kunstgress, tørr
Tilskuere: Tre benkede finner, en hel gjeng med portugisere
Dommere: Skyhøyt nivå – her har Hordalandsfotballen noe å lære.

Vi er endelig på plass i Syden – og har allerede rukket å spille vår første kamp. Før vi gyver løs den elleville 3-0-seieren over Varas landsmenn fra University of Jyvaskala må vi tradisjonen tro flette inn noe utenomsportslig piss først.

Reisen og oppholdet gikk knirkefritt helt til vi begynte å påpeke at det rett og slett hadde gått FOR bra. Da vi landet i Porto ville heldigvis Bråten det annerledes – han la dermed igjen passet inne på flyet. Etter dette har vel egentlig det meste gått rett i dass. Guiden vår “hadde andre planer” og valgte dermed å ikke møte oss lørdag ettermiddag. Gooder tok imidlertid ansvar og ledet vei til akkreditering og bespisning. Et måltid vi sent (aldri?) vil glemme. Deretter bar det etter en drøy times venting videre til innsjekking i studentboligene – stedet der Hatleberg møter Bergen Fengsel.

Oppholdet åpnet med en nødvendig og velfortjent fridag allerede søndag. Den brukte vi til en rolig treningsøkt i glovarme omgivelser. Heldigvis blåser det konstant i dette landet. Deretter tok vi en rolig tur på stranden der de herligste drikker ble konsumert, før flere av guttene fikk i seg et skikkelig toppidrettsmåltid på McDonalds. Med dette var vi klar for ukens høydepunkt: Åpningsseremonien. Gooder og Sandvik var riktignok på et tre timer langt technical meeting der fotballens regler ble gjennomgått grundig. I tillegg ble det en trekning foretatt; vi havnet i tremannsgruppe sammen med nevnte University of Jyvaskala og vertsuniversitetet Universidad do Porto. Dette gir oss fridag både tirsdag og onsdag – noe som muliggjorde en tre-dagerstur til Magaluf. Den er foreløpig skrinlagt. Men tilbake til åpningsseremonien; med avreise fra fengselet 19:00 var det kanskje noe skuffende at “showet” ikke skulle starte før 20:30. Disiplinerte som vi er fant vi oss et vannhull like i nærheten – det er tross alt viktig å holde seg hydrert i varmen. Skuffende nok var ikke åpningsseremonien i gang før klokken nærmet seg 21:30. Deretter fulgte en parade gjennom Portos vakre gater, før arrangementet nådde nye høyder med en fortryllende konsert av fire lokale gitarister iført kappe. Det tekniske spilte dessverre ikke helt på lag med det lokale bandet, men selv om lyden røk midt i sangene fullførte de verdenskjente gitarkameratene fra Porto konserten. Underholdningsverdien tok seg ytterligere opp da samtlige lag skulle opp på scenen for å bli tatt bilde av. Showet ble avsluttet med fem taler på portugisisk – utrolig hyggelig for alle tilreisende. Alt i alt fem velbrukte timer før vi omsider var i seng i fengselet.

Mandag morgen begynte nemlig tidlig. Med kampstart 09:30 måtte vekkerklokken stilles på 07:00. Allerede utenfor fengselet møtte vi dagens motstander fra Finland – en høylytt og irriterende gjeng på bussturen til kamp. Vi møttes til dyst i en temperatur som skremmer vettet av både norske og finske fotballspillere. Heldigvis har vår lovende kaptein Vara (13/17-dels finne) gjennomført 2 ukers opptrening i sauna. Vi fryktet finnene hadde kjørt seg opp på Mika Myllylä-substanser da de startet kampen i et forrykende tempo og satt oss under press. Noe beroligende var det derfor da Larsen kjørte et ellevilt rykk forbi en forvirret finne som gikk rett på trynet. Derfra og ut minnet finnene mer om Janne Ahonen da han i 2005 satte utfor bakken i Planica med solid promille, hoppet 250 meter ( verdensrekord på tidspunktet), men falt – de ville mye, men var kanskje ikke godt nok forberedt.

Første omgang fortsatte med stillingskrig, men utover omgangen begynte vi å få et trykk på dem. Det hele utløste seg i at Jesus – direkte fra Palmesus – Aasen stusset gjennom SBjerke9 som klinket ballen stolpe inn bak en fortvilt Pirka i målet til Finland. Litt for lenge etterpå blåser dommeren av til pause, noe både nordmenn og finner var særdeles fornøyd med.

I andre omgang stekte solen som aldri før, og vi tok mer og mer over spillet. Som alltid førte dette til noe nonchalant spill i bakre rekker. Etter å ha blitt enige om å holde det enkelt de første minuttene av omgangen var det derfor naturlig at Rønning prøvde å tre ballen mellom tre finner til Fløtaker. I ekte norsk panikk meide FKs Martin Andresen ballen ut til kast. Få det bort.

Bare fem minutter ut i omgangen gir dominansen avkastning. Ulrik tråkler seg gjennom det finske forsvaret og blir taklet. Vi roper på straffe, men Randi Bjerkes eldste sønn plukker opp ballen og smeller den ned i lengste.

Han kysser Norge-emblemet og dediserer scoringen til mammaen på Ullern . Noen minutter senere er vi igjen frempå. Et nydelig angrep der SBjerke9 finner Fløtaker på et sjeldent dypt løp – ballen slås inn mot Ulrik som stupheader like over. Etter dette har Finland lite å komme med. Vi gjør fem bytter i løpet av omgangen, og mister flyten noe. Likevel er det vi som er farligst. Et kvarter før slutt finner en lang corner Fløte på bakerste. Ballen heades på tvers til en umarkert OJ som på atletisk vis brassesparker ballen i nettet. Kjekt med scoring for Langemann.Han har tross alt mye å revansjere etter noen stygge markeringsglipper i Poznan for to år siden. De siste 15 var preget av at to Nordiske lag spilte kamp i syden. Tempoet falt, og vi kontrollerte inn kampen til 3-0.

For å oppsummere kan vi si at arrangementet så langt er på det jevne – det eneste vi har å utsette er at de kantineansatte har et intenst ønske om å forgifte alle deltakerne. Heldigvis er vi ved godt mot – pilsen koster rundt 2 € og vi smadret finnene 3-0 i åpningskampen.

Med Matti Nykänen som forbilde gyver vi nå løs på fridagene med fandenivoldsk innstilling.

Stjerner:
*** SBjerke9
** Larsen
* Bråten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: