Fana 2 – NHH FK 4-0 (2-0)

LK

Øren – Kvam – Ingebrethsen – Hauge

Eidissen – Skaar

Holte (C) – Morten – Nordvang

Jesus

Innbyttere: Tord, Rønning, Trygve, Jørgen
Bane: Grønn
Tilskuere: Bra oppmøte. Mor og far Vik Tvedte var naturligvis på plass
Dommere: Svartkledde

I den juridiske verden regnes dispositive utsagn som utsagn som skaper rettsvirkninger, sidende er rettsstiftende ved å etablere, endre eller si opp et avtalerettslig basert rettsforhold mellom partene”. Husk det.

I hine hårde dager, nærmere bestemt februar, skulle vi spille vinterseriekamp mot Fana 2. Samme dag som kampen skulle funnet sted finner derimot Fana ut at de ikke vil spille, og spør vår sympatiske coach om det er mulig å bytte dag. Lars Konrad har tatt kurs i forhandlinger på NHH, og bruker naturligvis anledningen til å skaffe seg litt good will i Fana-leiren. Kampen kan flyttes hvis Fana ser på alternative datoer til seriekampen som finner sted på Nesttun idrettspark i JUNI. Denne avtalen ble inngått i begynnelsen av februar, og sånn sett kan man si at Fana hadde rimelig god tid på å hoste opp alternative datoer. Grunnen til at vi ønsker å bytte kampen er at så godt som hele troppen vår har reist hjem på sommerferie. Vi kan faktisk ikke spille fotballkamp i Bergen den 11 juni, noe Fana er pinlig godt klar over.

Etter denne rettsstiftende avtalen har coach LK sendt “en million henvendelser og atten brevduer” til Nesttun Idrettspark for å få avklart når seriekampen skulle spilles. Da Vi Menn-kalenderen på Nesttun Idrettspark viste mai måned, fant Fana 2 ut at de likevel ville spille kamp i midten av juni. Ingen kan beskylde Fana for å ikke følge verdens trender. Trump trekker USA ut av Paris-avtalen, Roald Bruun Hanssen er fortsatt furt for at Odion Jude Ighalo glapp og FRP lover fremdeles lavere bompenger. Med andre ord, avtaler brytes og løgner fortelles til stadighet, og Fana-leiren så sitt snitt til å slenge seg på bølgen. Det var nemlig umulig å finne en annen dag å spille kampen på, til og med hele høsten var opptatt. Man kan si mye om Justin Bieber, men han fant i hvert fall tid i kalenderen til å stille opp for Manchester-befolkningen etter terroraksjonene der. Samme fleksibilitet var ikke mulig å spore på Nesttun, selv med fire måneders varsel.

Dagene går, og det blir etter hvert klart at Fana faktisk nekter å flytte kampen. Vi tar en opptelling, og kommer frem til av vi har 7 spillere tilgjengelig, inkludert to keepere. Det er, ifølge “The International F.A. Board’s” oppfatning, ikke tillatt å starte en fotballkamp hvis det er mindre enn syv spillere ved kampstart. Med andre ord – det blir kamp.

Med syv spillere tilgjengelig og tre dager til kampstart er det klart at FKs speidere har en jobb å gjøre. Etter å ha fått nei/ingen respons fra Mathieu Flamini, John Terry, Torstein Helstad, Chris Rene og Kristoffer Barmen, var det klart at vi måtte legge oss på en annen hylle hva kvalitet angår. Fortrinnsvis måtte vi se nedover i divisjonene. Først og fremst må vi rette en stor takk til alle spillerne som tok seg tid og krefter denne blytunge søndagen. Men i det store bildet, hva er egentlig viktigst? Skrive ferdig masteroppgaven eller pådra seg lårhøner mot tenåringer på norsk nivå 5? Vi har ikke fasit, men det var et overraskende mange som valgte å prioritere sistnevnte. Vi fikk med oss seks spillere fra NHHI 1936 og én spiller fra NHHI FC. I tillegg fikk vi signert Morten Vik Tvedte, som kom rett fra en 5 måneders lang treningsleir på USAs vestkyst, hvor fokus har vært på golf og pigmentbehandling. Dermed reiste vi til Fana med 15(!) mann i troppen (hvorav 8 av dem er debutanter). En så stor tropp har vi ikke hatt siden første seriekamp, og coach LK viser deadline day-ferdigheter selv Harry Redknapp får ereksjon av. Vi minner om at Harry har blitt 70 år gammel.

Kampen starter tøft. Fana lemper tidlig i bakrom, og spissen mottar ballen ute til høyre. Han får deretter et touch man oftest ser hos Birkir Már Sævarsson, og ballen ser ut til å trille ut over dødlinjen. Plutselig, til alles overraskelse, kommer et Adama Traore-rykk som gjør at han rekker ballen og får lagt inn 45. Der venter en annen Fana-spiller, som skyter så hardt ned i bakken at ballen humper over Lars Konrad og i mål, og tavlen viser 1-0. Senere i omgangen kommer igjen en lang klarering i bakrom. Spissen får ballen feilvendt i sekstenmeteren, før Rune bestemmer seg for å leke Ryan Shawcross ala 2010. Straffe til Fana 2, 2-0 på tavlen. Morten har noen gode forsøk der han figurerer som sirkusartist i Fanas sekstenmeter og vi er tunge i boks på noen dødballer, men ingen av delene gir tellende resultater.

I pausen blir vi enig om at det er fullt mulig å vinne kampen. Vi starter andre omgang relativt bra, men klarer ikke å skape de helt store sjansene. Samspillet og relasjonene satt ikke helt, en skulle nesten tro at vi ikke hadde spilt fotball sammen før! Utover omgangen får Fana spilt gjennom en mann som lukter like mye offside som Olav Tufte lukter svett. Dessverre for oss trente linjemannen skuldre i går og er for støl til å løfte flagget. Fana pirker dermed inn sitt tredje for dagen. Med 3-0 på tavlen går luften litt ut av oss, og det blir mer og mer hawaii. På det tidspunktet er det bare én ting å gjøre – nemlig å sette inn Mads Rønning på topp. Mads tilførte laget energi og løpskapasitet i minst 4 minutter før effekten dabbet noe av. Men, den smørblide keeperen leverer ikke bare på sosiale medier, han skal også levere på banen. Midt på Fanas banehalvdel jakter han en ball, og drar en luke for første gang på 8 år. Det er klart det er stort, noe Mads ikke legger skjul på. Etter tunnelen, med ballen i beina, velger han å løfte begge hender over hodet og juble. Ydmyk type, denne Mads.

Mot slutten preges vi at mange slitne bein og hoder, og det kommer tydelig frem at Fanas unggutter ikke droppet løpetreningen i vinter. Plutselig er de i overtall rundt 16, og får tråklet seg gjennom og lirket inn 4-0. På det tidspunktet er det ikke mye igjen å hente, og Lars Konrad ber dommeren blåse av kampen så snart vi nærmer oss 90. Det ble en blytung kamp for vår del, men slikt skjer når vi blir tvunget til å spille kamp i midten av juni.

Avslutningsvis vil vi rette en stor takk til dere som stilte opp på kamp, det står det stor respekt av. Vil vil på den andre siden ikke takke Fana, dere har vi ikke noe respekt for. Makan til mangel på moral og ryggrad har vi ikke sett siden Lehman Brothers kastet lån etter forbrukere med dårlig betalingsevne i 2007. Vi vet jo hvordan det gikk, og vi håper det går tilsvarende med Fana.

Stjerner:
*** Jesus – Kjemper bra og skaffer oss en del frispark i gode posisjoner
** Holte – God pep talk før kampen
* Tord – Kommer inn i andre omgang og stenger venstresiden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: