Djerv – NHH FK 1-4 (0-1)

Mads

Vara – Kvam – OJ – Gooder

Holm – Skaar

Eidissen – Kamikaze-Atle – SBjerke9

Jesus

Bane: Smalere enn Rønning
Benk: Nicolai, Hjallis (!!)
Tilskuere: Mange, inkludert Hazard
Dommere: 3 stykker, to med flagg
Mål: SBjerke9, JippJapp, Holm og Eidissen (under tvil)

Det var som vanlig strålende sol i Bergen og alt lå til rette for en nydelig fotballkamp på Møhlenpris. Med unntak av selve banen da; den er fremdeles fryktelig smal (men har nå fire hjørner man kan ta corner fra). Vi ventet et fysisk hjemmelag som var farlig på dødball, noe startoppstillingen med høye, sklitaklende Atle 10eren vitnet om. Med utallige skader og en del som hadde dratt hjem for sommeren hadde vi nok en gang en syltynn tropp. Heldigvis hadde Hjallis fri fra jobb og klar for et ellevilt comeback i FK-trøyen. Men den viktigste ingrediensen for nydelige FK-kamper er jo selvsagt at det står en kasse pils i garderoben. Martin Gooderham rundet nemlig av FK-karrieren sin – og det må man gjøre med 3 poeng.

De første 20-30 minuttene foregikk i et forrykende tempo. Med to aggressive lag, liten bane og høy feilprosent skjedde det særdeles lite foran de to målene. Utover omgang tok vi mer og mer initiativ, og fikk også satt mer spill. Det var derfor fortjent da Soul-Bjerke9 © satt inn 1-0 like før pause. En klarering havnet hos en gavmild Djerv-spiller på vår venstrekant. Der fikk Holm fritt leide og serverte Ullerns store sønn rundt straffemerket. Iskaldt midt på keeper – men det står 1-0 på Møhlenpris.

Andreomgang var bare noen minutter gammel da Vara måtte ta i bruk ulovlige midler mot Djervs spiss. Det resulterte i gult kort og et frispark i farlig skuddmulighet. Som i treningskampen i vinter var Djerv-spissen klinisk og banket den i nærmeste over muren. 1-1. Feilfrie Mads bestemte seg for å leke “bjørnen sover” på et imponerende høyt nivå i etterkant av målet – skal vi virkelig rote bort enda flere poeng etter godt spill?  Nei, selvfølgelig skal vi ikke det. Utover omgangen åpner kampen seg betydelig. Dette gir rom for maestro Holm, som danser fotball og strør Pirlo-pasninger med begge ben over hele banen. Selv superkritiske Hans Haga på tribunen innrømmer at han er imponert. Målene uteblir riktignok helt til Kvam i kjent(?) stil dukker opp på en corner. Han banker en retur i nettaket og vi er igjen i ledelsen. Ikke lenge etterpå varter Young Eidissen opp med et ellevilt førstetouch forbi backen på sin side, før han curler inn et nydelig innlegg til Atle. Han kommer ikke helt over ball og headingen går dermed over. “Midtstopper” melder Fløte, som var særdeles delaktig i liveoppdateringen tross viktig økt i han og Hasles forfyllede utvekslingssemester i Sydney.

Etter 63 minutter ser Djerv noe slitne og resignerte ut – ord som også kan beskrive måten de forsøker å spille seg ut på. Til tross for grusomme brudd, som ville påført Drillo akutt hjerteinfarkt, fortsatte Djerv i samme naive tralten. Det hele endte i at de umotivert gav ballen bort til en evig sklitaklende Atle. Ballen havner fort hos dagens spiller, Madsen Holm, som jogger rolig mellom Djerv-forsvarerne og setter inn 3-1. Etter dette bølger det mye frem og tilbake. Vi har riktignok mest ball, og Djerv kommer på sjeldne visitter på vår banehalvdel. Med ca 25 minutter igjen takker Martin Gooderham for seg. Inn kommer Hjallis og gjør med dette comeback – vi har alle lengtet etter å se den krumme nakken og Hjallis-choppen. Lengselen ble heldigvis kortvarig, ettersom dette er det viktigste (eneste?) i Skeidguttens fintereportoar. I et nydelig raid fremover langs venstresiden får vi se en stilstudie i både krum nakke og Ronaldo/Hjallis-chop. Dessverre går skuddet via en Djerv-forsvarer og til corner.

Kampens store øyeblikk må vi riktignok tildele Jørgen Vara og en liten gutt i Hazard-drakt på tribunen. Idet Vara på sedvanlig vis jogger mot ballen for å ta et innkast, drar den lille gutten en ellevill luke på FKs eldste mann. Tunnelen påfører umiddelbar latterkrampe fra alle tilstedeværende, og Vara prøver etter beste evne å virke uberørt. Nydelig. Vi fikk bevist én gang for alle at beina til Jørgen Vara ikke er like uadskillelige som lårene til Mor Theresa.

I sluttminuttene florerer konstringsjansene, men sjeldent har vi vært så unøyaktig. Nærmest er vi når SBjerke9 forsøker å legge over til Nicolai, som er helt alene på bakerste på en kontring. Ballen blir dessverre altfor høy – og SB9 redder seg ikke akkurat inn med å si at han forsøkte å spille den langs bakken. Det ender heldigvis med en corner. Og spillende som vi er (/var/vil være) tas den kort. Eidissen kommer til skuddposisjon og skyter via en Djerv-spiller. Ballen går usannsynlig sakte og tiden står vel egentlig stille, men den lurer seg inn i nærmeste hjørne. 4-1 – et mål like stygt som nøkkens oldemor. Med fem minutter igjen klarer vår alltid sympatiske coach å spre det glade budskap; “Nu e det bare fem minutter igjen med konsentrasjon boys – så skal vi drikke pils”. Og det klarer vi. 4-1-seier på Møhlenpris, OJ-leverans i intervju med Gaus etter kampen og pils i garderoben. Med en ørliten fordel av å ha spilt flere kamper enn resten av lagene kan vi også konkludere med at vi også er #påtoppeniår.

Stjerner:
*** Vara. I samspill med Hazard skaper han kampens, om ikke sesongens, høydepunkt.
** Holm. Overlegen på midten, mål med høyre fot, og atpåtil en f***e om du spør en lavpannet Djervspiller.
* Kvam. Fortsetter å score mål med uortodokse kroppsdeler. Denne gangen foten(!).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: