NHH FK – Gneist 1-1 (0-0)

Lars Konrad

Hylin – Gooder – OJ – Talentet

Holm, Skaar

Holte – SB9 – Erling

Jesus

Benk: Atle, Nicolai + en skadeskutt
Tilskuere: Fridtjof + 20 stykker fra stafkom i cirka 3 minutter
Dommere: Helt overlegen
Mål: Gooder

Dette referatet må rett og slett åpne med en stor beklagelse. Vi legger oss lang-padde-flat, som Monsamjelden ville sagt. Gaus, hverdagshelten fra Hordalandsfotball, hadde tatt turen til Stemmemyren (vår nye hjemmebane?) for å knipse frekke bilder og liveoppdatere denne tirsdagens store begivenhet: NHH FK – Gneist. Dessverre glemte vi å gi han det oppdaterte dommerkortet, der Gooder merkelig nok hadde byttet drakt, fordi den utdelte var for liten(?!). Det ble dermed kaotisk da samme mann doblet sitt antall med scoringer for De Ædle Blaa. Scoringen ble kreditert Skaar både på liveoppdateringen, og Gooder stilte like gjerne opp i intervjuet etterpå uten å rette Gaus da han ble kalt Aksel Skaar. Dette var naturligvis til stor glede for den unge talentfulle råneren fra Os, som koste seg med sitt etter-kamp-rituale (Skam og Paradise Hotel) da han oppdaget feilen. Så; vi beklager Trond – og benytter sjansen til å takke deg for den eksepsjonelle jobben dere gjør for Hordalandsfotball.

Det var god stemning i garderoben før kamp til tross for at Hjallis sin re-debut for FK ble kansellert på grunn av overtidsarbeid i Deloitte. Heller ikke SBjerke9 hadde hatt perfekt oppladning da han i fravær fra Thale måtte “dulle seg selv” kvelden før, hva enn det skal bety? Ulrik “Jesus” Aasen fra bibelbeltet var i sjokk og vantro over seansen.

Vi tok den gode stemningen med oss ut på banen de første 45. Allerede etter 15 sekund var “Wunderland-kandidat” Holte alene med keeper. Skuddfoten var dessverre ikke stilt inn etter turen til Austevoll, så avslutningen gikk til side for mål. 1. omgang fortsetter med kanonade mot Gneist sitt mål. Mye kan tyde på at SBjerke9 manglet litt juice, Ulrik var fortsatt i sjokk og Holte hadde tatt på to venstre-sokker, for makan til sjansesløseri har vi ikke sett siden John Carew var landslagsspiller. Utover omgangen mister vi litt av trykket, og Gneist kommer mer med. De er nærmest med et skudd i stolpen. Omgangen ender 0-0. Burde stått 3/4-0.

Pausen ble på mange måter symbolsk for hvordan kampen skulle endre seg. Coach LK var steik forbanna, og gjorde som Phil Brown da hans Hull lå under 4-0 mot Manchester City på Boxing Day i 2008; tok pausepraten på banen. Neida, noen hadde låst garderoben vår i løpet av førsteomgangen. På ny hjemmebane hadde vi ikke nøkkel til egen garderobe, og måtte derfor bli værende ute.

Andre omgang blir av det jevnere slaget. Gneist kriger seg mer inn i kampen og beina til lesesalaktive NHH-spillere flytter seg litt saktere. Nicolai, ikke Thea, har kommet inn på venstrekant og prøver et skudd som stryker stolpen. Like etterpå skjer det som ikke skal skje. En Gneist-spiller får vendt opp forbausende fort inne i vårt felt og “drylt” ballen i mål bak en resignert Lars Konrad. Off! det er den dagen tenker vi. Yes! det er den dagen tenker Gneist.

Uheldigvis for Gneist har blodkyniske og klimalesende Lars Konrad forandret FK fra et livsglad ballspillende lag, til en hårete dødballmaskin av tysk kvalitet. Kamikaze-Atle kommer inn på topp og skaper mildt sagt uro i Gneist sitt felt. 10 minutter før slutt blir en corner slått inn, og Gooderham får presset ballen over linja med en hoftesving i sin nest siste kamp for de Ædle Blaa. Kampen eser ut mot 1-1, da en Gneist-spiller plutselig får ballen på 48 cm fra mål. Han syns tydeligvis Lars Konrad ser litt skummel ut, og velger derfor ydmykt å heade ballen over mål. Like etterpå blir SBjerke9 spilt gjennom alene med keeper. Han velger for første (og sannsynligvis siste) gang i sitt liv å sentre til sin spissmakker Ulrik i stedet for å skyte. Ulrik er fortsatt rystet etter praten før matchen og bommer på ballen på åpent mål. Ulrik Judas Aasen der altså.

Kampen ender 1-1.

Stjerner:
*** Holm. FK’s spielfuhrer
** Gooder. Dobler antall scoringer i sin FK-karriere.
* OJ. Litt gevinst skal det være å skrive referat dagen derpå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: