NHH FK – Tertnes 1-4 (1-2)

Lars Konrad

Hylin – Kvam – OJ – Vara (C)

Holm – Skaar

Talentet – SB9 – Erling

Jesus

Benk: 0,25*Atle + 0,5*Nicolai + 0,01*Marius + 0,00*(kapteinen til Åsane + Fløtten + SorteP)
Tilskuere: To søte jenter + en del tilreisende bortesupportere
Dommere: Omdiskutert
Mål: Ulrik

Som nevnt mot Austevoll er mai en tung periode for NHH-studenter. Vi stiller derfor syltynt også i denne kampen. På motsatt side står Tertnes, ledet av McGyver, som forøvrig også holder til på vårt anlegg på Åstveit. Ryktene skal ha det til at selv de mest lekne La Masia-produkter kunne mistet sin glede for fotball etter noen uker på Åstveit. På benken sitter halvskadde Atle og Nikko, som vi i siste minutt klarte å lokke med oss ut i solen fra skyggenes dal (sal 6). Med 11 skadefrie spillere blir det jo heller ikke bedre av at det er 25 grader og sol på Åstveit denne nydelige lørdagen. Tross nydelig lørdag; hver gang De Ædle Blaa spiller fotballkamp blir det kontroverser – man skulle nesten tro det hadde noe med oss å gjøre(?!) – og dette ble intet unntak. Allerede før kampen gjør Tertnes det klart at de ikke vil ha drikkepause underveis. Dette på tross av at det ikke har kokt like mye i Bergen siden Tertnes-mannen Roald Bruun-Hanssen styrte skuten på Brann Stadion. Stemningen er satt, men løsningsorienterte NHH-spillere er kvikke bort til drikkeflaskene når en blåkledd tilfeldigvis ligger nede med skade midtveis i begge omgangene.

Kampen åpner blytungt for vår del. Allerede etter 8 minutter står det 0-1, etter at vi på håpløst vis mister markeringen på en corner. Tertnes’ største uromoment, nr 11, får stå helt alene og bredside inn corneren fra syv meter. Det tar heldigvis ikke lang tid før Jesus Messias Aasen, som for anledningen hadde prøvd seg på en Fløtaker-oppladning, står alene på bakerste etter et fint innoverskrudd frispark fra Holm. Han stanger inn 1-1, og etter 10 minutter ligger det an til å bli 9-9 i Slaget om Åstveit. Etter 1-1 tar vi mer over kampen, og anført av maestro Holm sentralt og en svært aktiv Hylin på høyresiden, skaper vi flere bra sjanser. Idet den foregående setningen når vår interne liveoppdatering står det selvsagt 1-2, etter at vi mister ballen på egen halvdel og en rosakledd(!) spiss iskaldt ekspederer den i nettet. Det ble for øvrig vanskelig å se forskjell på lagene utover kampen, da de fleste spillerne på begge lag skiftet hudfarge i retning rosa. Like før pause får Ulrik en gigantsjanse, etter at Lars Konrads lange utspark havnet bak Tertnes-stopperne. Avslutningen går dessverre til side for mål, om det skyldes utallige slalombrus fra kvelden før vites ikke. Dermed står 1-2 seg til pause. I garderoben konstateres det at Kia Soul-Bjerke9 ©  har fått bra med farge de første 45.

Andreomgang blir mer kaotisk. I åpningen er vi igjen inne i en bra periode der vi klarer å holde mye i kulen. Etter 51 minutter kommer imidlertid kampens store situasjon. En Tertnes-corner svinges inn fra venstre. Lars Konrad har tilsynelatende god kontroll, og plukker den. Men den rappkjeftede keeperen fra nord har beina plantet innenfor målstreken. Han strekker riktignok armene ut, og legger seg ned på bakken – med ballen på streken. Goal-line technology har dessverre ikke nådd norsk 4.div avdeling 01 enda, og avgjørelsen må tas av dommertrioen. Assistentdommeren markerer for mål og det står 3-1 til Tertnes. Lars Konrad er, ikke overraskende, rasende uenig i avgjørelsen. Etter å ha sett bildet under kunne i hvert fall Tertnes-leiren konkludere med at det var “liten tvil om at ballen var over målstreken”.

Enkelte FK-spillere har imidlertid sommerferie, og ønsket å foreta en grundigere undersøkelse av dette. Etter å ha vært i kontakt med professorer fra UiO, med spesialisering innen sol- og skyggeanalyse velger vi å konkludere med at det er umulig å si om ballen har vært inne. Det tryggeste ville derfor vært om dommerne stolte på vår sympatiske målvakt. Han har nemlig eksamen i etikk på tirsdag – og hevder selv at ballen aldri krysset målstreken. Nok om den saken.

Etter dette blir det i større grad Hawaii. Vi har mest ball, men det blir tungt å løpe hjemover, hvilket gir Tertnes en rekke overgangsmuligheter. Når vi i tillegg ikke setter de mulighetene vi får, ebber kampen ut. På overtid får vi 4-1 i sekken og bortelaget stikker av med seieren denne gang. Etter tre sterke seire før nasjonaldagen, har vi nå tapt to på rad. Heldigvis(?) er det bare noen dager til neste kamp – allerede tirsdag kommer nemlig Gneist på besøk på vår nye hjemmebane(?) Stemmemyren. Det går rykter om at noen mener det er useriøst å la to lag fra samme divisjon dele bane. Det er jo klart at ikke alt som går på San Siro, er mulig å få til på Fort Åstveit.

Stjerner:
*** Holm – Briljerer inne sentralt
** Hylin – Skaper momentum på nivå med et titan-lokomotiv når han får fart på kiloene opp høyre-kanten
* Ulrik – Scorer 1 mål, kommer til mange sjanser og kunne fort satt et par til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: