NHH FK – Bremnes 3-3 (3-0)

Rønning

Fløtten – Atle – OJ (C) – Marius

Eidissen – Skaar

Hjort – SBjerke9 – Holte

Ulrik

Innbyttere med spilletid: Kvam, Gooder, Ola.
Tilskuere: 1 + Hordalandsfotball
Bane: Åstveit
Dommere: OK
Mål: Ulrik x2, Holte

Knappe 36 timer etter kampen mot Fyllingsdalen 2 stod de Ædle Blaa klar på Åstveit for å ta i mot Bremnes til dyst. Det er klart at vi, med Henrik Holte i spissen, er godt trent, men to kamper på under to døgn kan bli i overkant for hvem som helst. Kvam, som var toppscorer med to gåller på to kamper, var henvist til benken etter å ha blitt observert ute med en øl i hånden fredag kl 23:30. På benken var også SorteP, som tidligere på dagen fullførte Bergen City Maraton på 3 timer og 11 minutter. Å løpe Bremnes i senk hadde trolig ikke vært noe stort problem for ham, men han var storsinnet og overlot den sentrale midtbanejobben til unge Eidissen og Skaar.

Kampen startet uforskammet bra. Vi “dikterer tempo” og “leser klima” fra første sekund, og etter 13 minutter setter Jesus årets første på klassisk vis. Et innlegg fra høyre blir sleivet mot mål fra en Bremnes-forsvarer, og keeper varter opp med en feberredning for å hindre selvmål. Jesus er naturligvis på hugget på returen og det står 1-0 på tavlen. Bremnes-treneren, som vi mistenker er Jürgen Klopps bortkomne tvillingbror, tente på alle plugger. Vettskremte konfirmanter fra Bremnes ble ikke stort bedre av all ropingen, og etter 20 minutter satt Jesus sitt andre for dagen etter innlegg fra Eidissen.

Etter 35 minutter var det Holte sin tur til å vise seg frem. Etter tre treninger på like mange dager var det klart at toppformen var like rundt hjørnet, og etter sylfrekt kombinasjonsspill med SBjerke9 curlet han ballen i nærmeste fra 20 meter. Vi ledet dermed 3-0 og hadde egentlig full kontroll. Det er imidlertid en kraftanstrengelse å score mål, og Holte signaliserte derfor bytte umiddelbart etter scoringen, noe vi har full forståelse for.

Vi ble enige i pausen om å holde energien oppe og ikke la Bremnes komme inn i kampen. Ingen var derfor overrasket over at Bremnes reduserte til 3-1 fem minutter inn i andre omgang. Plutselig fremstod Bremnes-laget, som sannsynligvis hadde en snittalder på 17, som livsfarlig hver gang de har ballen. Eliteseriespillerne Joakim Våge Nilsen og Eirik Mæland tråkket sine barnesko på Bremnes, og en skulle nesten tro at sjelen deres levde videre i Bremnes-laget som gjestet Åstveit denne solfylte lørdagen. Vi blir trykket tilbake, og etter 70 blåser dommeren etter en duell på kanten av 16-meteren. OJ stiller seg opp for å samle muren, og er i sjokk og vantro da han finner ut at dommeren peker på krittmerket. Dermed står det 3-2.

Vi flytter Kamikaze-Atle opp i tier-rollen i håp om samme effekt som mot Vestsiden-Askøy. Det er nesten vellykket, da han brenner alle bestemødres sjanser fra tre meter etter 80 minutter. Det han trolig ikke var klar over var at han hadde så god tid at han kunne tatt bussen til NHH, gjort et eksamenssett i BED040, returnert til Åstveit, og likevel vært alene foran mål.

Bremnes etablerer et bra trykk på oss de siste minuttene, og får tre cornere på overtid. Vår fremste egenskap i 2016 var å sikre inn ettmålsledelser, men denne gangen ei. På corner nr. 3, minutt nr. 94, får de pirket inn 3-3 etter sløvt forsvarsspill. Som alltid ønsker vi jo ikke å ta på oss noe av skylden for tapene – det er jo ofte en dårlig dommer eller altfor liten bane som er avgjørende. Akkurat mot Bremnes denne lørdagen har vi faktisk ingen andre enn oss selv å skylde på.

Stjerner:
*** Eidissen. Direkte god i store deler av kampen.
** Ulrik. Åpner målkontoen. Et uromoment.
* Rønning. Rydder unna det Bremnes kommer med. Viktige redninger på tampen av 1.omg. Kan ikke lastes for målene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: