Bjarg – NHH FK 1-4 (0-1)

Lars Konrad

Fløtten, Kvam, OJ (C), Marius

Holm, Skaar

Eidissen, SBjerke9, Hjort

Ulrik

Innbyttere med spilletid: Gooder, Ola, Vara, Erling
Tilskuere: Befolket
Bane: Stavollen Idrettspark
Dommere: Skråsikker
Mål: Ulrik, SBjerke9 x2, Erling

Etter to heller svake prestasjoner mot Fyllingsdalen 2 og Bremnes, var det duket for reising av den berømte kjerringa borte mot seriefavoritt Bjarg. Grunnet uforskammet gode kollektivforbindelser til Stavollen Idrettspark møter enkelte av gutta opp over halvannen time før kampstart. Det er tydelig at det er attraktivt å tilbringe tid i Bergens svar på Holmenkollåsen, nemlig Fana. Det var dog ikke fuglekvitter som møtte oss denne varmen torsdagskvelden, men skuddlyder fra den særdeles nærliggende skytebanen. Det er klart at hvem som helst kan bli nervøs av slikt, kanskje Hjort spesielt. Christian Hjort altså, for å presisere.

Dette var en spesiell kamp for en ikke ubetydelig andel spillere på laget. Både Marius Vik Tvedte, Martin Gooderham og Kristoffer Kvam har ikledd seg den blå Bjarg-drakten tidligere i karrieren, og de var naturlig nok svært spent på mottakelsen fra tribunene. Vi kan kanskje ikke sette likhetstegn mellom Martin Gooderham og Luis Figo eller Real Madrid/Barcelona og Bjarg/NHH FK, men en viss spenning lå i luften.

Kampen starter omtrent som forventet, underlaget tatt i betraktning. Kunstgresset var tørrere enn den gjennomsnittlige gane post MUF, og la på ingen måte opp til sambafotball. Lange baller og mange dueller var derfor hovedregelen det første kvarteret. Dette talte i utgangspunktet til Bjargs fordel, da laget tross alt har et rykte på seg for å krige inn minst 25 dødballmål i året. Det var imidlertid FK og bibelbeltets store sønn som skulle juble først.

Etter å ha blitt litt kjørt av hensynsløse, løpsvillige Bjarg-gutter noen minutter før pause, får Messias plutselig sjansen. En dødelig kontring hvor Hjort, i frykt for å bli skutt, overlater ballen til Jesus skrått på omtrent 16 meter, ender med en merkelig situasjon. Skuddet, som for øvrig er helt middels, sniker seg under keeper og kryper mot mål. En Bjarg-forsvarer får klarert og linjedommer vinker spillet videre, men hoveddommeren har bestemt seg. Om goal-line technology prøves ut i norsk 4. divisjon i disse dager vites ikke, men en mer skråsikker dommer har ikke blitt observert på årevis. 0-1 står seg til pause.

Etter pause fortsetter kampen stort sett slik den gjorde før pause, men SBjerke9 inntok hovedrollen på en heller ydmyk måte etter 55 minutter. Fra 25 meter strekkes vristen, og ballen dupper nydelig over keeper og i mål. Det er tydelig at solskinn og påfyll av D-vitaminer har gitt Ullern-gutten en vitamininnsprøytning, for fem minutter senere skulle vristen strekkes på ny. Fra en lignende posisjon smelles ballen opp i nærmeste kryss, utagbart for keepertreneren til Bjarg som for anledningen hadde funnet sin plass mellom stengene. Stor idrett de færreste kan kopiere.

Vi har på dette tidspunktet god kontroll på kampen, men det hadde vi forsåvidt mot Bremnes forrige lørdag på stillingen 3-0 også. En viss uro brer seg derfor i laget da Bjarg reduserer til 1-3 etter 70 minutter, men coach Lars Konrad tar det hele med stoisk ro. Han skal nemlig snakke så mye til dommeren og spillerne på banen resten av kampen at til og med kyrne på Stend Jordbruksskule rynker på øyenbrynene. Hver eneste situasjon eller pasning ble kommentert, og vi mistenker at han betalte ballguttene for å kaste baller inn på banen for å få stoppet spillet så ofte som mulig. Han behøver nok ikke være redd for å bli påspandert øl fra noen Bjarg-spillere i nærmeste fremtid. Om det er LK sine mer eller mindre velvalgte ord eller innbytterne sin voldsomme energi som holder oss på tå hev vites ikke, men kampen punkteres en gang for alle da Erling på lekkert vis curler inn 1-4 alene med keeper (-trener) etter 89. Til og med Marius “Mr. Bjarg” Vik Tvedte smilte da.

Vi tar dermed en – ifølge BA – overraskende seier mot Bjarg, og viser med det at vi ikke er like håpløse som vi gav inntrykk av i de to foregående kampene. Vi står følgelig med 7 poeng på fire kamper, og befinner oss “midt på treet” hittil i år.

Stjerner:
*** SBjerke9: For en stjerne.
** Skaar: Vår N’Golo Kante, bare at Skaar besitter hodestyrke også.
* OJ: Fremstår som den rutinerte ringreven han skal være.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: