NHH FK – Bønes 8-0 (3-0)

Gard

Mario – Hasle – Hjallis (C) – Vara

Fløte – SorteP

Larsen – SB9 – Hjort

Ulrik

Tilskuere: Rekord. Tosifret(?) Tveit, Moldvær, Evensen, Legendalen, Hvite Presthus, Gjermund, Celina, Julie, og mange flere
Bane: Fortet
Dommere: Ingen linjedommere – ikke nødvendig.
Mål: Ulrik (3), Fløte (2), Hjalmar, Bråten, selvmål.

En (lang) sesong nærmer seg (endelig) slutten og vi hadde planer om å avslutte med stil. Etter at seriegullet i praksis ble sikret med 6 poeng på to dager midt i september, har vi tatt det relativt rolig. Det har resultert i solide 2 poeng på de siste 4 kampene mot henholdsvis Nordhordland, Smørås, Fana 2 og Follese. Men denne lørdagen ville vi det annerledes – for hvem vil vel drikke seg ned i personalkantinen uten å ha slått et bånnkjørt Bønes på hjemmebane? Ingen. Hvertfall ikke Hjalmar, som skulle ikle seg den Edle Blaa(hvit for anledningen) drakten for siste gang. Vi måtte nemlig stille i bortedrakter på hjemmebane. Materialforvalteren til Bønes hadde dratt på ferie med bortedraktene innelåst – “like udugelig på og utenfor banen” meldte bortelagets spillende trener ydmykt før kampen. Ikke skulle de ha lagfest heller. Ingenting som i glansdagene med Claus der altså.. Vi hadde heller ikke linjedommere for anledningen – med andre ord duket for et skikkelig fjerdedivisjonsoppgjør.

Vi startet kampen med en kruttsterk ellever og alt lå til rette for en perfekt avslutning på sesongen. Bønes la seg dypt – og det med suksess innledningsvis. Vi hadde masse ball, men skapte ikke de store sjansene. Litt som Manchester United under Mourinho. Heldigvis skulle vi ligne mer på Jurgen Klopps Liverpool senere i kampen. 1-0 kom etter fint spill på høyrekanten. Vi kan sitere referatet fra Fana2-kampen for å beskrive scoringen. “Halvveis ut i omgangen kommer uansett kampens største mulighet. Hjorth kommer seg fint ned på siden, legger førtifem ut til SBjerke9 som skal ekspedere den i mål. Etter en uke i USA på prøvespill i New York City med tilhørende USA-kosthold, sklir ballen av foten til vår superstjerne. Den blir derimot en perfekt pasning til Ulrik, som skal pirke den i mål fra tre-fire meter. På finurlig vis havner derimot avslutning armene på keeperen.” SBjerke9 må fortsatt stille inn siktet sitt, men Ulrik får lurt ballen i nettet denne gangen.

Vi tar mer over etter scoringen og noen minutter senere står det 2-0. Hjort slår et sexy innlegg på bakerste stolpe. Der får Fløte stå alene og heade ballen i bue over keeper og i mål. Publikum (les: Tveit) er egentlig mest misfornøyd med manglende feiringer, men det fikser vi senere. Like før pause er Larsen på ferd ned langs høyrekanten. Han dribler et par spillere i kjent stil, før han blir felt inne i sekstenmeteren. Fallet til Lørenskogs store sønn står til karakter 6 og dommeren peker på straffemerket. Hjalmar, som aldri har scoret mål i FK-drakten og som for dagen er både kaptein og spiller sin siste kamp, trer frem. Kraftstopperen kan tydeligvis mer enn å skyte ballen langt og rope høyt. Han setter den sikkert og vi tar med oss 3-0 til pause. Den årvåkne husker kanskje at vi ledet 3-0 mot Follese til pause i forrige kamp. Det ble åpenbart fokuset i pausen. Vi noterer oss også at OJ tok en pause fra trenergjerningen med å drikke øl på tribunen i løpet av førsteomgangen. Akkurat der vi skal være.

Bønes prøver å stå litt høyere på oss i den andre omgangen. Det fungerer sånn middels. Vi begynner å skape mye sjanser og 4-0 kommer vel Fløte. Den syvende scoringen for året og bare ett mål bak Alex Jensen. Skal verdens minst målfarlige midtbanespiller bli FKs toppscorer denne sesongen? Det er ikke sexy, tenker OJ. Dessuten har han jo laget Power Point med Jensen som toppscorer, samt fått en takkevideo. Coach viser derfor handlingsvilje når han plasserer Fløte som midtstopper resten av kampen. Pent utført.

Dessverre for OJ er fortsatt Ulrik Jesus Aasen på banen. Han har også syv scoringer og spiller spiss mot et Bønes-lag som har mest lyst til å dra hjem. 5-0 er selvsagt signert vår sindige sørlending etter et FIFA-innlegg fra Larsen på høyrekant. Skal det virkelig gå?

Vi setter inn 6-0 og 7-0 henholdsvis på et selvmål og dagens, kanskje sesongens, styggeste mål signert Lars Bråten (alias SorteP). Den ekte Presthus kan smile med en Dahls pils i hånden på tribunen og se at den nye vinen gjør en god jobb.

Like før slutt kommer 8-0. Og det er selvsagt Ulrik Aasen som er målscorer. Han har dermed ni scoringer og er FKs toppscorer for sesongen. OJ banner bittert for ekstraarbeid i forkant av banketten, mens resten av laget gleder seg til å se Alex Jensen sin takketale i tro om at han har blitt årets toppscorer. Alt i alt en deilig fotballkamp.

Og selv om kampen ikke gikk helt optimalt for unge Fløtaker, så gikk i hvertfall banketten i hans retning. Han røsket med seg to av fire priser og ble både årets nykommer og, ikke overraskende, player of the year. Årets spiller i gullsesongen ble Andreas Madsen Holm, som såvidt slo Hjalmar i avstemningen.

Stjerner:
*** Ulrik. Tre golazos.
** Fløte. Scorer to mål.
* Hjalmar. Avslutter sin siste FK-kamp med sin første scoring. Ellers bunnsolid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: