NHH FK 1-1 Smørås (1-1)

Mads

Kasper – Hasle –  Hjallis – Marius

Martin – Sorte P – Skaar – Hylin

Fløte

Larsen

Tilskuere: 4 stk (mor og far Vik Tvedte, samt to kompiser av Marius)
Bane: (Fort) Åstveit
Dommere: Snill
Mål: Hylin

Da var det duket for enda en gylden mulighet til å innkassere seriegull. Vi hadde ristet av oss post 5.kull-skuffelsen mot Nordhordaland og skulle ta i mot Smørås på hjemmebane. Tilsvarende oppgjør på vårsesongen var kanskje vårens beste match for De Ædle Blaa. Vi kjørte mer eller mindre over Smørås i 2×45 – en kamp som også huskes for en liten julefinger, samt en Mr. Smørås i storform på hjemmelagets benk (og etterhvert tribune). Bortelaget lå forøvrig før kampen helt på grensen til nedrykk, og vi forventet derfor et heltent bortelag på Åstveit denne lørdagen. Også hjemmelaget forventes å være tent. Ca halve laget røk på fryktelig ufortjent vis ut av BC i en kvartfinale fredag, og var motivert til å revansjere dette, samt sikre et seriegull, på en nydelig lørdags formiddag.

Som alltid er vi enige om å prøve å ta krigen, og deretter å bevise at vi er divisjonens beste fotballspillere. Dessverre er Smørås et lag som også tar krigen – de elsker å krige – det virker egentlig som om de liker krig bedre enn fotball. Mens vi i førsteomgang prøver å ta kulen ned og spille, dunker bortelaget den ene lange ballen etter den andre. Heldigvis vant kaptein Hjallis myntkastet, så vi nøt fordelen av medvind de første 45 minuttene. De lange oppspillene mot bortelagets tunge, kompakte kaptein stopper derfor opp i luften, hvilket gjør dem mindre farlig. På dødball er de derimot veldig farlig. Det er her Smørås planlegger å ta oss – og det klarer de også. Etter 17 minutter stiger bortelagets kaptein til værs på en corner og stanger inn 1-0. Vi er lettere rystet, og blir litt satt ut av den fysiske, direkte fotballen bortelaget kommer med. Som BA oppsummerer det; “Gjestene hadde mye av initiativet før pause, men egne feil ga Norges Handelshøyskole sjanser til scoringer. Bortelaget slo mye langt, de kjempet også hjemmelaget delvis ut av stilen.” Heldigvis kjemper vi oss litt tilbake i stilen utover førsteomgang. Ballen går på færre touch, og vi spiller Smørås lave. I enkelte situasjoner blir vi i overkant nonchalant, som da Hasle prøver å penetrere ledd på egen halvdel med en livsfarlig pasning. Smørås chipper den i bakrom, hvor vår vikarierende trener ser ut til å være litt på etterskudd. Han feller bortelagets spiss på vei gjennom. Heldigvis påstår dommeren at vår keeper kom til å rekke ballen før Smørås-spissen. Assistentdommeren vinker fint med flagget og prøver å gi sin versjon av saken. Hoveddommeren står på sitt – frispark på 17m, ingen kort.  En helt utrolig avgjørelse – men vi takker og bukker for sjelden støtte fra Hordaland Fotballkrets. Frisparket blåses over, og to minutter senere setter Hylin inn 1-1. En ellevill avslutning med venstrefoten rett i lengste kryss. Matchavgjørende minutter – i vår favør. De siste minuttene før pause fortsetter i vårt spor; vi har mye ball og spiller Smørås lave. Vi skaper en stor sjanse like før pause, når unge Fløtten slår en nydelig pasning i rom til Larsen. Larsen vipper ballen over seg selv og stopper med hælen på førstetouch, kommer alene med keeper, men setter den over mål. Mottaket hører ikke hjemme noe sted i 4.divisjon – et ydmykende førstetouch. Vi går til pause med 1-1 etter en omgang med mye ball, men fortsatt litt under pari.

Med vinden i ansiktet ble ikke 2.omgang noe særlig lettere. Smørås fortsatte å pumpe ballen langt, og var stort sett farlig på innkast og cornere. Vi forsøker forgjeves å spille oss ut bak, noe som stort sett resulterer i stygge brudd eller klareringer som stopper i vinden. Likevel er de vi som skaper de fleste og største sjansene denne omgangen. Larsen er frisk på topp, og ca. midtveis i omgangen drar han av alt som er av Smørås-spillere på venstresiden, før han legger over til Fløte. Fløte legger igjen til Sorte P, som prøver å lure den ned i hjørnet. Smørås-keeperen er raskt nede og slår den i stolpen, før han sikrer kontroll over ballen som triller langs linjen. Bortelaget er veldig nærme på et par cornere, der de pakker inn i vår 5-meter og slår presise, innoverskrudde cornere. Kjedelig å forsvare seg mot. Mot slutten får Eidissen alle sjansers mor. Han kommer helt alene med Smørås-keeperen, men er noe ubesluttsom før han setter avslutningen over med venstre. Det ender 1-1, og NBK kan i beste fall få like mange poeng som oss.

Heldigvis er det Voss som tar imot NBK denne lørdagen, og de klarer seg meget bra. Etter en nervepirrende innspurt tar NBK kun ett poeng. Dette resulterer i at NHH FK er seriemester i 4.divisjon 2016, med tre kamper igjen å spille!

Stjerner:
*** Larsen leker med forsvarerne og er uheldig som ikke går av banen med mål
** Hjallis går foran i krigen og er meget god mot deres store og tunge spiss
* Bråten mange viktige involveringer og tunge løp. Meget bra innsats!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: