NHH FK – Valestrand Hjellvik 3-1 (3-1)

Rønning

Hasle – Hjalmar – OJ – Marius

Sorte P – Fløte

Martin – SBjerke9 – Holm

  Larsen

Tilskuere: 10 mann med bluss, Horjen og Valestrands stolthet; Steffen Lone
Bane: Fortet
Dommere: Klager ikke i dag heller
Målscorer: Martin, Larsen(2)

Og sutrekongane er tilbake! Etter en blytung start på høstsesongen borte mot Voss leverer vi vår tredje strake seier. Og kan det bli deiligere? Dette har jo på mange måter blitt høstsesongens viktigste kamp. Borte mot Valestrand ble vi ydmyket – det oppsummerte vi som følger i referatet etterpå; ”Bøndene med de høylytte supporterne spiller en fotball så primitiv at selv Drillo får tårer i øynene. Melodien er enkel: spill ballen til venstreback, lukk øynene, spark deretter ballen så langt du makter. Dessverre for oss er denne type fotball forholdsvis effektiv.”

Dette gjorde at øyboerne tente på alle plugger. Vi ble dermed ytterligere ydmyket på Facebook med sårende kommentarer:

kuidxdu_40flyfdgjk057wtkfw6goor-bue8brfpzftejkmqaxrsvrktq8qn6lmm9jh3pljpembfuxkux1lwt18qvzi7nr70r0arhcz2waet72pwstyhy117c0xdimswvtmhlpid

kymkzk18u2azz3a0-1_-r-koduocjvgwfbqvwijtxosemqojreiucyatti5t52ub83ur2rp_sit6gkzz7lc5qgaqzod_1dab-ya6ga2thb0ijf-hpmfom0xqdx8opgnympzxfokg

I tillegg fikk vi ufine kommentarer da vi YDMYKT publiserte et bilde etter å ha slått Smørås 1-3 på Slåtthaug:

skjermbilde-2016-09-12-kl-18-07-15

Men de ækle folkene – ÆSJ – leverer denne gangen (også). Vi kjører over Valestrand Hjellvik i de første 44 minuttene. Ballen er egentlig vår fra dommeren blåser i fløyten for første gang. Vi triller fra side til side og penetrerer ledd når vi kan. Etter bare 8 minutter penetrerer vi Valestrand på en slik som måte som bare Vara gjør post-5kullshow. Det resulterer i at Sorte Presthus setter opp Ullern-legenden SBjerke9 i skuddposisjon. Dessverre har fokuset den siste tiden i større grad ligget på Thale, enn på det å sette ballen i mål. Avslutningen havner derfor til side for stolpen. Heldigvis er vi fryktelig i siget i dag, og det tar ikke lang tid før vi skaper neste sjanse. Etter omtrent 15 minutter peneterer vi nok en gang hullene på Valestrands høyreside. En nydelig vektet gjenombruddspasning fra Holm blir tredd gjennom beina til SBjerke9. Ballen finner Martin i bakrom, og alene med keeper er konfirmanten sikrere enn sitt største idol Morten Gamst Pedersen. Det står 1-0 – det koker blant de 4 NHH-supporterne, mens det er stille hos de 12 med bluss på bortetribunen. Det er verdt å merke seg at blant de 4 NHH-supporterne finner vi Steffen Vevle Lone. Den svært ettertraktede oppmannen har tatt en pause fra økonomistudiene, og forbedrer i disse tider Lerøys logistikk i sitt traineeship. Vi håper å se Osterøys absolutte stolthet tilbake i Helleveien i nær fremtid. Osterøys nest største menneske heter forøvrig Thierry Dje Dje Danon. De som var så (u)heldig og fikk med seg vårens kamp mellom lagene, husker nok den smørblide 10-eren med den gode høyrefoten, merkelig nok plassert på venstreback. Det er vel ikke urimelig å påstå at Thierry er den eneste fotballspilleren i dette Valestrand-laget.

Ettersom NHH-FK har gjort sport av debutantscoringer var det knyttet store forventninger til Kristoffer Larsen som fikk sin debut som spiss. Det skulle Lørenskogingen selvsagt fikse. OJ slår en perfekt pasning til Fløte, som på ett touch flikker videre til SBjerke9. Klubbens store stjerne har vært assistkonge denne høsten og slår nydelig gjennom Larsen som ekspederer ballen i mål. 2-0 etter et angrep som hører hjemme langt høyere enn i 4. div. Valestrand blir statister.

Gaulingen fra våre dresskledde tjommier i Valestrands supportergjeng blir stadig mer fraværende – akkurat der vi skal være altså. Det går ikke lange tiden før vi skal øke ledelsen ytterligere. Sorte Presthus bryter ballen fra en Valestrand-back som prøver å være konstruktiv med ballen i beina. Ettersom ingen forsvarsspillere fra Osterøy perle vet hvordan en gjør annet enn å sparke den langt, får Bråten en enkel jobb med å overmane han. Deretter assisterer våre ene nysignering, vår andre, Larsen, som setter nummer to for dagen. Nå koser vi oss på Fort Åstveit.

Like før pause runder vi av en perfekt 1. omg med å drite oss ut defensivt. Valestrand får dermed reduseringen på sitt første besøk i vår 16-meter. Vi går likevel til pause med masse selvtillitt.

I andreomgang gjør vi som mot både Voss, Askøy og til dels Bergen Nord. Vi glemmer hvordan vi spiller fotball. Nå er det ikke akkurat slik at Valestrand byr opp til dans med sitt langball-kjør heller. Det ser ut som en kamp der Arne Erlandsen og Drillo virkelig burde kjent sin besøkelsestid. Det er dueller, lange baller og generelt stygg utøvelse av idretten. Heldigvis er Valestrand like dårlig som oss, så det blir i realiteten aldri spennende. Vi har kontroll og cruiser inn til vår tredje seier på rad. Det er vel også nærliggende å tro at det skal mye til for at vi ikke skal klare å holde plassen i divisjonen, og enda viktigere; at vi ikke havner over bortelaget på tabellen denne sesongen. Kjør da, Valestrand.

Nysigneringene våre leverer varene nok engang og en kan JO BARE TENKE SEG HVOR BRA VI HADDE VÆRT MED CHRIS RENE PÅ LAGET. Bare så synd at overgangen falt i vasken på deadline day. Vi prøver lykken igjen i vintervinduet.

Nå venter Fyllingsdalen 2 på Åstveit i neste kamp. Vi spilte uavgjort etter en overtidsscoring i vår, nå skal vi opprettholde vår perfect record på Fortet. Den står per dags dato på 7-0-0 og vi har ingen intensjoner om å skusle bort det mot et lag med lilla drakter. #påtoppeniår

Stjerner:
*** Kristoffer Larsen. To scoringer og dobbel krampe i debuten holder til tre stjerner på børsen.
** SBjerke9. Nok en assist, samt flere meget gode involveringer. Måten han gang på gang vinner hodedueller, uten å bruke hodet eller gå i dueller, er nesten nok til å få tre stjerner.
* OJ. Den siste stjernen må gå til vår trener og bauta i forsvaret. Han er involvert i mye og leder, med sin enorme fotballkløkt og -kompetanse, laget fra sjokktap til seier mot Valestrand. Denne mannen kan gå inn i historiebøkene som tidenes mest suksessrike FK-trener, folkens!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: