Bergen Nord – NHH FK 0-1 (0-0)

Gard

Marius – Hjallis – OJ – Vara (C)

Bråten – Fløte

Martin – SBjerke9 – Holm

Ulrik

Tilskuere: 10 kommentatorer på tribunen, en bortesupporter(!!!) i Celina
Bane: Salhus (Lang og tynn)
Dommere: I dag klager vi faktisk ikke!
Målscorer: Ulrik
Innbyttere: BursdagsGooder, Bankson, Erling

NHH-toget fortsetter å rul(l)e! Og det med stil – i dag er vi faktisk så gode at selv Voss-speakeren ville vært imponert. Allerede før kampstart stemmer det. Vi finner frem, samtlige er på plass nesten en time før kampstart, boomblasteren spiller musikk og de nyvaskede draktene ligger upåklagelig brettet i baggen med en slik presisjon at Andreas Øverland ville felt en tåre. Helt ulikt det vi er vant til altså. Hjemmelaget denne fredagskvelden heter Bergen Nord – en klubb som har huset “storheter” som Jonas Grønner og Christian Kalvenes. Men langt viktigere enn dette; Hjalmar møter gamleklubben og han er giret. En annen klubblegende heter Alexander E. Jensen – mannen som takket være lønnslipper fra Bergen Nord levde som Pablo Escobar i Bergens gater. Ryktene vil ha det til at dagens motstander fremdeles prøver å hente tilbake Alex, som var trener, kaptein, nr. 10, fus i alt og styreleder for noen sesonger siden. Og det kan man forstå; i tilsvarende oppgjør på Åstveit i vår vant vi 8-0 og et lite utklipp fra det referatet oppsummerer greit: “Det var flere av konfirmantene som felte en tåre i god nord-koreansk ånd da de fikk gjensyn med sin tidligere førsteformann.” Denne gangen skal imidlertid Bergen Nord være bedre forberedt – de melder i hvertfall det på sin instagramkonto i forkant av kampen.

Vi åpner meget sterkt og klarer å holde ballen i laget allerede fra start – selv på en fryktelig smal bane. Så lang og smal at den afrikanske basketspilleren Manute Bol (verdt et google-søk) fremstår som liten og tykk. Dette gjør det vanskelig for Fløte og den sorte Presthus å finne rom sentralt. Kulen går mye på tvers, selv om vi ved en del anledninger klarer å sette opp SBjerke9 i mellomrommet. Ryktene om den slepne mannen fra Ullern har åpenbart nådd langt – helt til Salhus. Kanskje ikke så rart, ettersom vår “løpsvillige” 9er leverte 5 assist i forrige oppgjør. Bergen Nord-treneren skriker seg hes de første 10 minuttene i håp om ta ut kongen av mellomrommet. På tross av enormt ballinnehav sliter vi med å skape de store sjansene de første 45. Nærmest er vi nok på en corner, der SBjerke9 spinner rundt boksen og får avsluttet. Åpenbart innøvd, roper den hese Bergen Nord-treneren, før han i detalj forklarer samtlige oppmøtte om alle innløpene vi kjører på corneren vår. Og det oppsummerer vel egentlig hjemmelaget denne fredagskvelden; de var mest opptatt av å ødelegge. Utover omgangen mister vi litt entusiasme, og det står dermed 0-0 til pause.

I pausen blir vi enige om å fortsette å male på. Vi har ballen mest og er godt trent(?), så sjansene vil komme. Og dette er faktisk dagen det stemmer; i motsetning til kampene mot Voss og Askøy får vi ikke en tidlig baklengs etter pause. I stedet ruller vi regelrett over Bergen Nord, og skaper flere store sjanser. Det hjelper på at vi får inn friske bein i pausen, og Erling får sin debut for de ædle blå denne fredagskvelden mot Bergen Nord. Hjemmelaget henger ikke med i svingene, men er småfarlig innimellom på noen kontringer.

Det er derfor meget fortjent at Ulrik sender oss i ledelsen etter 70 minutter. Vår blonde Jesus fra det glade Sørlandet setter dermed sin tredje scoring på sine to første kamper i FK-trøyen. Umiddelbart etter at vi går i ledelsen slutter vi spille fotball. Vi legger oss litt lavere og lar hjemmelaget få kjenne på ball. Det skal sies at vi ikke akkurat møter FFK under Monsamjelden. Det er mye ymse valg fra hjemmelaget og med unntak av et par avslutninger som Gard har grei kontroll på, er vi i realiteten aldri truet. Vi kan dermed bokføre tre nye poeng og Gard leverer sin første smultring på 23 måneder, og det med damen på tribunen. En gledens fredag i Salhus på mange måter der altså. Nå venter våre frender fra Valestrand i neste kamp. Det blir et show. Kan OJ, Hjallis og …. wait for it …. en Fløøøøte klare å revansjere vårens eneste tap? Kan vi få strilene til å investere i et hjelpelaust investeringsfond? Kan sutrekongane fra NHH vise seg serieledelsen verdig? Det får vi vite på torsdag. Få det på!

Stjerner:
*** Marius
** Bråten
* Holm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: