NHH FK – Osterøy 4-3 (0-1)

Victor (c)

Hasle – OJ – Børve – Vara

Ruben – Madsen – Fløte – Banks

Stefan

Alex

Subs: Ola, Søreng, Lien og Evensen

Det er mye som er urettferdig her i livet. Som at de eldste businessmogulene med de guleste hentesveisene skal ende opp med de vakreste kvinnene. Eller at Morten Pedersen skal skrive sportsjournalistikk i noe som helst medium med mer enn 3 lesere. Alt dette er urettferdig. Men blekner likevel litt mot de 3 poengene som vi rasket med oss på uforskammet vis mot Osterøy. Eller, det skal sies. Det er kanskje ikke det at vi får med oss tre poeng som er mest urettferdig. For Osterøy var virkelig ikke noe fyrverkeri de heller.  Det er mer det at det ble delt ut noen poeng i det hele tatt.

OJ greide å få kastet sammen en tropp på 13 mann. Supplert med én fra 1936 og en med halsbetennelse. Borte var Langdalen, Lopez og alt av naturlige kantspillere. Victor ble valgt som kaptein ettersom han har vært i krigen tidligere. Attpåtil flere ganger. I dag kom han rett fra et seigt sjøslag, den krigeren. På oppvarmingen holdt det med to rolige skudd til høyre og ett til venstre før hodepinen ble for kraftig. Det virket alt i alt lovende. Mer frisk virket superspissen vår på topp som har bøttet inn mål i huet og ræva de siste ukene. Mot Osterøy startet det også bra. Alex blir satt opp av Ruben i en én-mot-én hodeduell etter 10 minutter. Beistet fra Lørenskog moser oppasseren sin og er frøktelig nære ved å overliste keeperen. Mer moro skal det ikke bli på kraftspissen. En hamstringskadet Alex blir byttet ut mot en kneskadet Håkon Evensen etter 20 minutter. Spiss nr. 2 holder hakket lenger og kaster inn håndkleet i pausen. Kjeks inn – kjeks ut. To spissbytter før 45 minutter er det kun Rekdal-trente lag og hanglete studentfotballag som mestrer å få til. Men for å oppsummere første omgang framstår vi like strukturerte som en Steinerskoleklasse på 10. klasse-tur til Amsterdam. Det presses én og én og rommene blir ekstremt store. Vi gir ostringene straffe som de tar i mot med åpne armer. Det avblåses til 0-1 til pause og vi har levert en av de tammeste omgangene i manns minne.

I 2. omgang greier vi ganske tidlig å trylle fram et par angrep som får oss opp på hesten igjen. Først er det et flott kombinasjonsspill som gir Fløte sjansen til å trille inn utligningen fra 12 meter. Etterpå soloraider Coach Fantastic 70 meter før han serverer S Bjerke 9 på 16 meter. I disse situasjonene er nettfenomenet vårt dyktig. Med et par kliniske touch er han alene med keeper og kan sende oss i ledelsen. 2-1 og vi øyner håp om tre poeng. Likevel skal vi med en solid dose udugelighet skjenke Osterøy muligheten til å ta tilbake i ledelsen. 2-2 kommer nesten direkte etter scoringen. Et lompeinnlegg som ramler ned i lengste hjørnet. 2-3 er et djevelsk godt eksempel på passiv førsteforsvarsjobb og vi er akkurat så dårlig som resultatet tilsier. Oppdrettsmann Steffen har med etsende lusemiddel som han tilbyr benken å skylle øynene med. Det virker fristende, men vi avstår alle mann. God mann, denne Steffen. Heldigvis har vi også andre på laget som kan være gode. Som Fløte. Når det er 12 minutter igjen bruker han mye vilje og enda mer hender til å dra av seg et kobbel med ostringer. Skuddet blir reddet før kula legger seg som en innbyende godsak alene i 16-meteren.  Her er Madsen Holm først og kan etter en liten evighet bredside oss tilbake i kampen. Det er også Fløte som skal ta på seg Toska-rollen å rane med seg alle poengene på overtid. Målet ser helt for jævlig ut. Men smaker helt fortreffelig. En stygg og uryddig dødball havner hos Fløte på bakerste stolpe som kan sleiva inn kula med skeiva. Takk, Fløte! Nå har vi 22 poeng og to kamper igjen før ferie. Det ser unektelig bra ut, karer! Selv tar jeg med meg referatpennen min og flytter til Oslo. Takk for fem år og takk til alle dere som har giddet å lese. Fortsett med det. Referatavdelingen elsker dykk.

Bestehels Lien!

Stjerner:
$$$ Fløte: Scorer to mål og snur det for oss på slutten. Nydelig!
$$ OJ: Bortsett fra å la det gå inflasjon i å ta Cruyff-vendinger som bakerste mann, framstår han som en bauta bakerst. Viktige offensive bidrag i dag. Takk, Coach!
$ Madsen Holm: Strøsjef på midtbannen. Jobber og kommanderer. Akkurat det vi trenger når mange av gutta har en terningkast 3-dag (ikke Hulsker-skalaen).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: