NHH FK – FANA 2 3-1 (1-0)

Gard

Hasle – Fløte – Hjalmar – Vara

Ruben – Lopez – Presthus – Lien (C)

Stefan

Alex

Sub: Langdalen, Coach, Evensen

Det er vanskelig å bestride at NHH FK er akkurat der de skal være om dagen. Som Charter-Svein påsegla og fin på russekro i det djupeste Østfold. Som Vara på etterfest på reinsdyrsrally i Finnmark. Vi er på topp av tabellen. Og vi er mislikt av halve Hordaland. Akkurat der vi skal være, altså. I dag fikk coach OJ skrapa sammen 14 mann, der NHH avdeling Sunnaas var godt plassert på benken, den ene skjørere og krankere enn den andre. Det var bare å innstille seg på at dette kunne bli en strevsom dag. Da er det godt at den eldste på laget, Jørgen Vara, kan dra oss i gjennom den ene slektshistorien etter den andre om motstanderspillere og linjedommere. Vi fikk vite at stopperen på motstanderlaget var sønn av Roald BH og linjedommeren (han med den blankeste issen sør for Brønnøysund) var fetteren til Cecilia Brækhus. Det skal de ha. Cecila og Roald. Flinke til å destruere og ødelegge begge to. Den ene litt flinkere til å ødelegge neser enn den andre – uten å undergrave noens destruksjonsevner her. Selv er vi best til å ødelegge illusjonen om at folk på Osterøy forstår ironi. Det gjør de altså ikke. Hvis du trodde at Kari Jaquesson ble krenket av pornosketsjen i Trygdekontoret, er det bare å reise til 5281 Valestrandsfossen for å observere hvordan den pureste form for Krenk ser ut. Det ryktes at 17. mai-feiringen er avlyst etter at vi nevnte at Maradona-backen deres var flinkere til å kaste innkast enn å skape skumle trekantsituasjoner. Det beklages. Her legger vi oss flate. Igjen.

Men kanskje greit å skrive litt om matchen mot Fana 2 også. Det er det jeg er betalt for å gjøre. 1. omgang er heller ymse. Vi blir til tider kjørt av løpsglade konfirmanter fra Bergen Sør med både sol og vind i ryggen. Det smeller et par ganger i treverket bak gode Gard uten at det kaster av seg. Men etter en halvtime ruller vi opp et aldeles strålende angrep fra høyre mot venstre. Der Lien for anledningen er plassert i en frekk kantrolle. Ikke siden Gerd-Liv Valla var på kant med Ingunn Yssen har man sett noe så tungt og treigt på kanten, men hallingen får svingt inn et legg som Jensen setter hode sitt til. 1-0 og pause. Gledens.

I 2. omgang ser vi faktisk litt gode ut. Vi tar mer over banespillet og Lopez strør pasninger som en berserk veiarbeider. Ruben maltrakterer høyresiden med en hinsides innsats. Det er likevel en OJ med innbytterpuls som skal senke pulsen til våre blaa hjerter. Vi vinner førsteduellen på corner før Coach selv hamrer ballen i kassa. Like etterpå profiterer vi på den etablerte Evensen-effekten. Det tar ca 2 sekunder fra blodbaronen er i manesjen før den tredje ligger nota. Vi broderer oss skamløst igjennom på høyresiden før Alex kan tuppe inn sitt andre for dagen. Nå er det ganske baluba på Åstveit. Fløte slår en 60-meters crosser som Vara bryster forbi to fana-konfirmanter og legger til rette til en farlig volley. Tveit skriker skyt. Jørgen sikter seg inn mot lengste. Det virker så forbaska lovende. Men kula sniker seg snaue 15 meter utenfor og er fortsatt savna. Den er hvit og oransje og av merke Nike. Gi gjerne beskjed hvis dere finner den! I Fana sitt live-referat er angrepet beskrevet som en innøvd variant. Som om vi trener liksom(hehe). For sjukt. Men før vi kaller det en dag skal vi skifte på oss spandørbuksene og gi guttene fra sør en kasse med hjem. Vi bokfører 3-1, 19 poeng og tabelltopp. Kjekt å være FK-er om dagen (hører du Chris Rene? Helt mega om du svarer på overgangsforespørselen også).

Stjerner:
$$$ Lopez: Løper, skriker og strør kuler i et voldsomt tempo. Spiller sin absoultt beste fotball i FK om dagen.
$$ Alex: Greier ikke å slutte å score. Toppscorer i avdelinga. Like giftige avslutningsegenskaper som musikksmak.
$ Gard: En rekke gode tigersprang i førsteomgang. Har sluttet å skjelle ut motsatt linjemann. Mistet en dimensjon der, men karrer seg til en stjerne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: