Askøy – NHH FK 0-1 (0-0)

Victor

Ruben – Fløte – OJ – Vara

Lasse – Lopez – Langdalen – Holte

SBjerke9

Evensen

Benken(byttet inn i): Atle, Ola, Elseth (15 min), Presthus (55 min)
Tilskuere: 30
Dommertrio: Rutinert
Mål: Stefan (50 min)

Årets fjerde kamp. Denne gangen på det gudsforlatte Askøy. Jensen var ute med skade, men røde Evensen var tilbake i elleveren etter å ha sonet mot Bønes. Dessuten var Holm på frieri i hjemlige trakter, så SBjerke9 fikk jobben i tieren.

Allerede før kampen ble vi gjort oppmerksom på at Evensen tydeligvis er et hett samtaleemne på diverse dommersamlinger i Hordaland Fotballkrets og premissene var satt. Etter å ha levert en 1-0-seier som kun en mor kan elske borte mot Bønes, håpet vi på å heve spillet noe til denne kampen. Puteballer uten luft, akkompagnert av at halvparten av laget leverte til toppkarakter torsdag kveld, la dessverre ikke til rette for dette. Til toner fra Lasse Stefanz entret lagene banen og kvaliteten reflekterte på mange måter det som ble levert på banen.

Vi var gjennomgående langt under middels og med unntak av et par skudd(?)forsøk av Evensen var det lite som minnet om en serieleder. Defensivt satt det i midlertidig bedre og med Gule som var helt De Gea bakerst, var det ikke all verden hjemmelaget klarte å utrette. Lopez dro på seg et tilsnakk etter å ha kommet med en kreativ 17.mai-kommentar i retning linjedommeren. Særs berettiget var det også. Som mot Bønes snittet vi på en 6-7 offsideavblåsninger per omgang. Om det er håpløse linjedommere (derom hersker ingen tvil) eller late spisser er ikke opp til oss å avgjøre. Vi gikk dermed til pause med 0-0 i en omgang som neppe skriver seg inn i minnebøkene til FK.

Den andre omgangen startet der den første slapp. Med masse upresise pasninger og lite sjanser. Et skikkelig 4.divisjonsoppgjør der altså. Etter ca. 50 minutter skaper Evensen kaos i feltet, slik bare Evensen kan. Ballen havner hos SBjerke9 som heldigvis ikke undervurderte motstanderen og dunker ballen i mål. Stor avslutning fra en stor gutt.
Som mot Bønes virker det som NHH FK har kapitale problemer med å spille fotball i det øyeblikket vi tar ledelsen. Defensivt har vi stort sett full kontroll, og kampens utvilsomme øyeblikk er når OJ kjører en John Terry-lignende klarering med hodet etter en dødball. Stor idrett fra coach. Lopez får omsider sesongens, by far, billigste gule kort. Her har dommer tydelig hentet inspirasjon fra Svein Erik Edvardsen og gjør en eksemplarisk jobb med å etablere seg som midtpunkt i kampen. Til hans forsvar bidro ikke noen av lagene til fest. De siste minuttene prøver hjemmelaget å etablere et trykk, men vi ligger fint defensivt og tillater ikke de store sjansene. Kampen ender 0-1 og vi tar tre nye poeng og befester posisjonen på toppen. Vi holder også nullen for tredje kamp på rad. Ti poeng på fire kamper er meget respektabelt tatt i betraktning at tre av kampene er spilt på bortebane. Det er jo som kjent fryktelig vanskelig for NHH å spille fotball andre steder enn på Fort Åstveit.

Stjerner:
*** OJ: Full kontroll defensivt. Bidrar med en massiv John Terry-esque klarering.
** Presthus: Spiller kun de siste 35 minuttene, men for en jobb. Selv N’Golo Kanté ville vært misunnelig på antall meter og rom den trønderske terrieren legger ned på midtbanen.
* Gule: Holder nullen. Solid på strek, tar de ballene han skal ta og bidrar også med trygghet i feltet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: