NHH FK – Os Turn 2-2 (3-4 e.e.o.) (1-1) 25. mars 2015

11’ern:

Gardiola

Eirik – Gooder – Hjalmar – Jürg

Langdalen – Moldvær

Lasse – Stefan – Fjellstad

Evensen

 

Innbyttere:

Wist (70), Fridrik (91), Ørpe (113)

Mål:

Evensen (35), Fjellstad (87), Stefan (101)

Tilskuere:

Alt for mange striler, en BA reporter og Gard på Os sitt første mål.

Kampen:

Det var duket for den første kvalikrunden i årets norgesmesterskap. Gutta var fast bestemte på å spille seg inn i Norges hjerter på sin vei mot Ullevaal og ambisjonene om å redefinere uttrykket «askeladden» til «spill-teoretikere» på veien dit var store hos de vordende økonomene. Matchingangen var nok en gang felles mat og talkshow fra Jørgen på skolen, hvilket selvfølgelig måtte til. Vi skulle ikke være noe dårligere enn Os som i 10 dager før oppgjøret hadde fråtset dönerkebab, gyros og svensk dåse på treningsleir i Aya Napa. Gutta var klare for å virkelig vise gymnastene fra utkant-Bergen at også de kunne trille ball. For det var nettopp dette Os Turn hadde brukt vinteren på å lære seg. Etter å ha hentet inn hva som må være den mest ubrukelige spilleren i Champions League historien noensinne, Hassan El-Fakiri, som coach fra et synkende Brannskip før sesongen hadde strilene lagt om fra lange baller og fysisk spill til spanskinspirert fotballporr. Det var i alle fall intensjonen deres. Men dette skremte ikke Nord-Norges ubestridte taktikerkonge og den lysluggede sisteskansen i FK’s trenerteam. De hadde gjort sin analyse og etter å ha lest lokalavisen Midtsiden, hvor for øvrig hovedsaken i skrivende stund er den gryende entusiasmen for hjemmebrygging i bygda, funnet ut at Os ikke hadde vunnet en eneste treningskamp i vinter. Konklusjonen ble derfor at dette var høyst overkommelig ettersom vi stod med 3 strake mot bedre motstand i våre siste treningskamper, selv om vissheten om at dette ville bli den tøffeste kampen i FK sin historie var der.

Vi busset sammen opp til Åstveit, dog ikke i en ny spillerbuss som Os, men i den alltid så pålitelige 39 bussen til Åsane Terminal. Da vi ankom var til guttas fornøyelse å se at oppmann Steffen hadde ordnet nye sokker og shortser for anledningen. Den første obligatoriske kampen for sesongen kunne naturligvis ikke spilles med sokker som med tiden hadde blitt maltraktert av tømmerstokkene Moldvær kaller sine legger. Hullene hadde gjennom 2014 sesongen blitt så store at selv ikke Kardashian-søstrene kunne kjent seg igjen i. Så nytt utstyr var greit.

Dommeren var en gammel kjenning av både Evensen og Gard som begge hadde fått kort av ulik valør slengt etter seg av denne evneveiken ved tidligere anledninger. Selv om de begge var uenige med han flere ganger i hva som viste seg å bli avgjørende hendelser i løpet av kampen, fullførte vi med 11 mann. Kudos.

Så til selve kampen. Som antatt ble dette en kamp Os skulle styre, hvor vi skulle kontre på de mulighetene som var helt åpenbare å ta, ellers prøve å spille den fotballen tippeligaproffen vår hadde skolert oss med på trening. Det ble dessverre bare noen sjeldne glimt av det siste. Men satan så godt vi forsvarte oss. Det florerer rykter om at Mourinho prøver å få tak i FK’s ny-signering Hjalmar til å styrke bussen sin på korttidskontrakt ut sesongen for å sikre PL gullet, men Klopp kan stolt fortelle meg at kontrakten hans er så god at han ikke vil være aktuell for noen andre enn de ædle blaa. Vi forsvarer oss godt og har noen farlige kontringer den første halvtimen, men så skjer det noe utrolig. Ett skudd som førte til at selv den eldste bestemoren på tribunen ble fuktig. Etter en klarering fra corner med påfølgende dueller og klabb og babb, får Osingen stjernetreff på volley fra 35 meter hvor ballen går i bue over alt og alle, og ender i krysset. 0-1 er et faktum. Det satt en støkker i gutta. Men kun minutter etter viser vi moral og viljestyrke og reduserer til 1-1. På den andre farlige corneren på få minutter krangler Evensen i kjent stil ballen over mål i etter at ballen er fri i feltet etter den første og andre duellen. Lagene går til pause med 1-1.

Vi er godt fornøyde med måten vi forsvarer oss på, men blir enige om at vi må bli mye tøffere i duellspillet når første omgang var preget av at vi aldri fikk satt vårt spill da Os plukket opp nesten samtlige andre baller. Den andre omgangen blir som den første. Os triller ball og vi forsvarer oss. Langdalen og Moldvær løper og løper, og skal ha mye skryt for at ikke Os får de oppspillene de ønsker gjennom god posisjonering og mange ballbrudd. Os er likevel farlige frempå og har 1-mot-1 situasjoner, frispark og en heading på nærmest blank goal som kun noen gode involveringer fra Gard avverger. Men så var det denne dommeren da. Etter et innlegg mot bakerste stolpe hvor Moldvær blir brukt som klatrestativ av to Osinger får den ene av dem headet til en offsideplassert, og derav umarkert, turnkamerat som får headet inn ballen. Fadese, men 1-2 er et faktum etter 70 minutters spill. Det begynner å se mørkt ut for FK som nå med under 10 minutter trenger en goal for å holde liv i drømmen om cupfinale en kald dag i eksamensperioden 2015. Håpet kommer når Fjellstad dribler seg innover fra sin venstre kant, klar straffe. Dommeren som bare noen minutter tidligere hadde avfeid en annen klar FK straffe, som kunne sikret oss 3-2, klarte i hvert fall å få lyd i fløyta denne gangen. For en type. Jørgen hadde gitt Stefan klarsignal om at han var vår mann fra krittmerket denne viktige kampen. Men Harstadværingen med Beckham-lokkene ville det annerledes. I kjent Balotelli-stil «sku han ta straffa sjøl». Referenten innrømmer at han var ekstremt nervøs da han så dette utspille seg med kun 3 minutter igjen av ordinær tid. Men like kald som natta der oppe i nord, finter Fjellstad keeperen den ene veien og setter ballen kontrollert i det andre hjørnet. 2-2 og ekstraomganger.

Solen er nå for lengst gått ned og lagene gjør seg klare til 2×15 minutter i flomlyset på Åstveit. Vi føler vi har et psykisk overtak da laget som før kampen hadde 6.00 i odds på seier på hjemmebane hadde holdt Os – opprykksfavoritt i 3. div til uavgjort etter 90 minutter. Tanker om overskrifter som «El-Fakiri sparka i si fyste obligatoriske kamp etter tap mot økonomistudentar» ga gutta ekstra energi og sprut i beina før dommeren blåste i gang første ekstraomgang. Men vi lekte nok muligens litt for mye med tanker om å vinne i FK’s første straffekonk gjennom sin 10 år lange stolte karriere. For før det var gått 10 minutter av første ekstraomgang satt Os inn sitt 3. og 4. mål for dagen etter vi mister ballen farlig på midten. Likevel gir vi ikke opp, for når os tenker at seieren er i boks blir Stefan, som på dette tidspunktet har vært en av våre store spillere med eminent teknikk og finesse gjennom hele kampen, spilt alene gjennom og reduserer til 3-4. Det er match igjen.

Den andre ekstraomgangen preges av at hele Os-laget får krampe og ligger nede, mens vi stresser litt for mye i jaget etter utligningen. Jeg kvoterer BA: På slutten var det litt rart at bortelagets spillere slet med kramper mot studentlaget. Dessverre for de Ædle Blaa sin del ender det med 3-4 tap, og El-Fakiri kan pustet lettet ut etter å ha overlevd mot et studentlag. Gutta fighter hele veien og kan gå fra kampen med hodet hevet, etter et likevel surt tap denne onsdagen sent i mars.

Stjerner:

Langdalen ***

  • Vinner ballen ofte på midten. Løp garantert et halvmaraton denne matchen. Står for det meste av våre oppspill og farligheter fremover.

Stefan **

  • Kombinerte godt med alle rundt seg. Var et konstant uromoment for Os med finessespill fremover. Putter en velfortjent goal i ekstraomgangene.

Hjalmar *

  • Solid kamp som stopper. Tar ansvar og er en av hovedgrunnene til at vi ikke slipper inn mer. Er sterk i duellspillet både i lufta og langs bakken. God i frispillingsfasen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: