NHH-FK 10 år: Dag 2

Lørdag 14. Mars

Etter en kveld/natt som det fortsatt prates om blant de ansatte på Metro så skal hele jubileumstruppen møte på Fantoft ukristelig tidlig for å leke seg med sånne rare innefotballer. Grunnet et meget tight tidskjema er turneringsleder Hille veldig ivrig med å få sparket i gang turneringen. Tanken er som vanlig god, men i lys av nattens hendelser så har Legendalen valgt å bli hjemme i sengen litt ekstra lenge med alt av vester og baller. Lynsjestemningen steg blant alle de oppmøtte, men når Legendalen sniker seg inn i hallen like ydmyk og forlegen som en 25 år gammel kastrert hannkatt, ja da er alt tilgitt! Etter et par timer med stor idrett, fra blant annet Hansson som viste tegn til gammel storhet, var det faktisk de yngste som stakk av med seieren. Med andre ord så er det bare å gratulere alle de eldre FKerne med den moralske seieren i og med at de direkte eller indirekte har tatt opp disse podene. Heroisk innsats.

Bankett

 

Jubileumskomiteen hadde for anledningen leid lokalene til Bergen Døvesenter. Alt lå dermed til rette for en heisafest av de sjeldne. Det ble det også.

Velkomstkomiteen besto av en del av dagens FK som hadde vært å rigget lokalet tidligere på dagen. Som de blyge småguttene de er så var det åpenbart at de synes det var veldig skummelt å stå der med lua i hånda mens de ventet spent på at hurraAlumni skulle komme strømmende.

For å ha et vanntett alibi til koner/kjærester/elskere/mamma om at banketten ikke bare var fyll og faen så tok man vakre bilder i nydelige omgivelser utenfor Døvesenteret. Mange vil nok hevde at dette er trivelig i seg selv, men jeg tror vi alle kan enes om at det først og fremst er behagelig å kunne vise frem noe fra helgen som ikke må gjennom en meget streng sensur først.

 

Nok snikksnakk, vi får endelig satt oss. Haga ber ydmykt om ordet og informerer forsamlingen om at det er han som er dagens toastmaster. Og for en bankett dette skulle vise seg å bli. Det er betimelig å spørre hvordan tidligere NHH-FKere overhodet har klart å fullføre 5år med studier på NHH, rykket opp til 4divisjon og i dag har fremtredende posisjoner i noen av Norges mest anerkjente meglerhus, investeringsselskap, konsulentselskap og revisjonshus. Det var iallfall lite som tydet på at det var veletablerte forretningsfolk som var samlet med dagens NHH-FK. Skal man trekke lærdom av noe så er det at man blir heldigvis ikke mindre glad i fest når NHH-dagene en gang er talte.

 

Når det kommer til sceneinnslagene så er det noen som bør hylles litt ekstra. Harkestad sin hyllest til FK via TV2 var rett og slett stor idrett. Her lukter det Gullruten nominasjon. FK-sangen med tilhørende musikkvideo var godt skrevet, vakkert fremført og perfekt regissert. En stor takk til initiativtagerne Harald, Espen og Matz. I den anledning så må Georg sin innsats trekkes frem som intet annet enn glitrende. Går oppdrettsnæringen til helvette så har du en annen karrierevei som venter. Showet til ”Player Of The Decade”- Leif Husabø er noe av det frekkeste som har blitt vist i Bergen noensinne. All ære! Hedersprisen ble med rette udelt til tamilen og hele salen stemte i med kjenningsmelodien ”tamilen tåler alltid minst, men han kjører på, han kjører på”. Dette beviste han til punkt og prikke og det ble nok en tidlig kveld for tamilen. (Førstemann som ble kastet ut fra Jakob Aal)

 

Trenerne skulle også få runket seg selv og sin generasjon litt ekstra i løpet av kvelden. Haga introduserte den sagnomsuste trenertalen som hadde fått 10 minutter tilmålt tid. Det tok litt lengre tid. Mye lengre tid. Etter godt over en time takket trenerne for seg. Overtid eller ikke,  dette var en meget hyggelig gjennomgang av de ulike FK-generasjonene. At det viste seg umulig å oppsummere en så fantastisk klubbhistorie på 10 minutter det skjønte alle at ikke var mulig.

 

I løpet av kvelden ble det også rettet en spesiell takk fra forsamlingen, hvor noen takket litt ekstra, til familien Ytreland sitt bidrag til FKs velvære i løpet av tiåret. Det ble faktisk såpass tårevått at eneste tilstedeværende Ytreland bare måtte si noen velvalgte ord. Kort oppsummert: ”Det er som pappa alltid sier, vi gir og vi gir her i familien Ytreland”. På vegne av hele NHH-FK, tusen takk for bidragene!

 

Bankettens vakreste øyeblikk var uten tvil kåringen av ”Tiårets spiller”. Håkon Legendalen stakk fortjent av med prisen og maken til rørt gutt skal du lete lenge etter. Fortjent høstet han trampeklapp og jubel i nærmere 10 minutter da han gikk opp for å motta det verdige beviset på at han er den beste spilleren i FKs historie. Takketalen til Legendalen svarte selvsagt til forventningene, de fem ordene han klarte å presse ut kunne ikke vært sagt bedre. Den gutten der vet å tilfredsstille sitt publikum. Gratulerer så mye Håkon!

 

Nå er det sikkert mye som er glemt både fra banketten og byturen etterpå, men her er noen stikkord:

  • ”På toppen i år” har aldri blitt sunget så ofte og så kraftfullt
  • Haltvik stakk av med prisen ”Player of the Weekend”
  • Tore sloss
  • Miklos
  • Miklos
  • Miklos
  • Miklos sitt nachspiel
  • Blikket til 19 år gamle Ola når han ble instruert om å kjøpe enorme mengder sprit
  • Miklos

 

En ekstra stor takk til primus motor Harald Haltvik!

 

Tusen takk for et fantastisk jubileum! Det var helt greit.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: