NHH-FK 10 år!

Dag 1

Fredag den 13. mars

 

2005: Liverpool vinner Champions League, Kronkronprins Sverre Magnus blir født og ekstremværet Gudrun feier over det ganske land. Et år for små hendelser sier du? Ikke faen! NHH-FK blir født, og ti år senere skal det vise seg å ha vært en god ide.

 

Kvelden begynner i Campus. Coach Vara har tatt på sine spandable bukser og lagt et telys på hvert av bordene. Klokken er bare 18 og allerede begynner det å strømme inn smått og stort. Dette er legendenes time. Vi har PK, spritfæstens far, Haltvik, den evige nr 10, Peer med fitteglis og ellers en hel gjeng med en helg med umoral for øyet.

 

Haltvik er storkar og kjøper gjerne 5 øl om gangen og deler villig ut til den yngre garde. Lauven tar imot, men han er ingen ungfole lenger. Det er snart hans sønn som skal fortelle røverhistorier til K7.

 

Det har vært noen generasjonsskifter på FK de siste årene, det er tydelig. De respektive generasjonenes ildsjeler har laget powerpoints og filmer for å presentere hva de drev med i de gamle tider. Det viser seg at NHH-FK alltid har hatt en stor stjerne i lokalfotballen i Bergen, for plutselig kommer det utdrag fra opprykkskampen fra 2006 med ingen ringere enn Frode Olsen som kommentator. Tomas Hansen har laget podcast med Legendalen. Langdalen setter seg selv opp først på dagens beste FK-lag. Den sympatiske driblefanten skal bedrive mer hyss, men det kommer vi tilbake til.

 

Vi er tilbake til Langdalen, men det er senere på kvelden. Dagens FK er ropt opp på scenen for å presentere navn og nummer samt en funfact om seg selv. Den nevnte legenden begynner litt utydelig og med mange analogier, men det forstås fort at det er hans egen møydom det er snakk om, og hvordan han mistet den. Raskt.  Legende også på det feltet.

 

Etter presentasjon er det klart for drink-off mellom dagens FK og alumni. Det er senere på kvelden og stemningen er i taket i de beste 5 dagens og daværende beste 5 halvlitersdrikkerne skal møtes i stafett. Dagens FK vinner stort, kanskje ikke rart med 3/5 østfoldinger på laget. Det konkurreres videre og umoralen utfolder seg. Alumni arrangerer musikkquiz med sanger fra tidlig 1990-tall. Dette er voksne mennesker, og når de konkurrerer med helfulle ungballer som Ola (19), som bare var 9 da FK ble stiftet gjør Alumni rent bord. Det hele skal avgjøres med push-up konkurranse(hva det egentlig ble konkurrert om er vanskelig å si, men alle var gira og ropte høyt). Georg vant, og mumlet noe om MMA trening sammen med Jon Fredriksen. Velvel.

 

Byen. Taxi. Nå er det umoral. Haga sender Ola i baren for et brett med drinker. Ola er bare 19 og tør ikke annet enn å kjøpe minst det dobbelte. Det svir litt på pungen, men kanskje ikke så mye som for Miklos. For han sved det så mye at han bestemte seg for at buksen. Den måtte av. Fort. Og den kom ikke på idet dørvakten kom bort og ba om litt mer moral i FK-hjørnet. Mannen fra måkebyen ble istedenfor sur, og som et trassig barn labbet han ut med buksene på anklene. Nachpiel? Futsal turnering om 6 timer. Bakrus. Glede

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: