Austevoll 2 – NHH FK 5-2 (2-1)

Gard
Ola – Tomas – Winsnes – Joakim
Lasse – Eirik – Gjermund – Fjellstad
Stian – Evensen

Innbyttere:
Ørpe(45)
Vara(80)

Mål:
15. Evensen (Joakim)
55. Joakim (Stian)

Det var klart for vår andre kamp i vinterserien. For å ta gruppeseier måtte vi vinne. Det ble presisert utallige ganger før kamp at det var 10.000 i potten til vinneren av vinterserien. Jürgen gikk såpass langt at han meldte at han kom til å ta sitt eget liv om vi tapte kampen. 10.000 er mye penger i nord.

Det tok ikke mange minuttene før Austevoll skulle vise oss hvor skapet stod. Etter et balltap høyere i banen tar de oss fullstendig i ubalanse. Det gjør at de enkelt kan trille ballen i bakrom. Alene med Gard gjør de ingen feil, og det står 1-0 etter 3 minutter. En håpløs åpning. Om det er prestasjonsangst eller bare mangel på stolthet er uvisst. Heldigvis har Austevoll valgt å sette en pre-pubertal ungdomsskoleelev i mål. Det vet Evensen å utnytte. Joakim slår en nydelig innoverskrudd corner. Austevolls nr. 1 når knapt opp til hofta til revensen når han stiger til værs og dunker inn 1-1.
Vi fortsetter i det samme trauste sporet som tidligere i omgangen. En elementær pasningsfeil skaper en kontring som Austevoll tar godt vare på. De spiller upresset i bakrom, og det er igjen lite Gard kan gjøre for at det ikke skal stå 2-1. Evensen er med rette ikke spesielt fornøyd med laginnsatsen. Det går utover den 15 år gamle venstrebacken til Austevoll som blir klippet ned uprovosert. Soleklart gult kort, og et godt bilde på frustrasjonen som bredte seg i første omgang.

De første 10-15 minuttene av andre omgang holder vi et høyt nivå. Vi spiller med engasjement, ballen går hurtig og vi lykkes i presset vårt. Gjermund og Eirik styrer midtbanen på en fremragende måte i denne perioden. Av god fotball blir det ofte sjanser og mål. Fjellstad snurrer rundt med høyrebacken sin, og finner etter hvert Stian. Joakim har tatt løpet fra dypet, og får ballen på 10 meter. Klinisk setter han ballen i hjørnet. På en corner bare noen minutter senere får Evensen ballen i beina på 3 meter. I et lite øyeblikk viser han en ro som bringer meg tilbake til Berbatov sine glansdager. Det fine bildet jeg hadde i hodet ble knust i tusen biter når han triller ballen inn til keeper med et sleivtreff.

Fra og med dette ble omgangen en eneste stor nedtur. Et frispark fra 20 meter går via hårtustene til Winsnes. Gard er utspilt og det står 3-2. For å sikre inn seieren setter Austevoll inn en tidligere Hertha Berlin-spiller, Ludvigsen. Ørpetveit er respektløs, og tar likegodt en sylfrekk luke på den gamle storscoreren. Det var såpass pinglig at han måtte gjemme seg ute ved krittet resten av kampen. De resterende minuttene av kampen løper vi rundt som en gjeng med hodeløse høner. Austevoll gir seg ikke før det står 5-2.

Helge sin våte drøm om en fyldig klubbkasse henger i en tynn tråd etter denne kampen. Skal vi være i nærheten av å kjempe om seieren i vinterserien må vi opp på et helt annet nivå. Vi leverer en kamp som rett og slett ikke er klubben verdig, uansett setting.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: