NHH FK – Telavåg 5–0 (3-0)

Gardiola

Eirik – Tveit – OJ – Joakim

Langdalen – Moldvær

Holte  – Stefan – Øverland

Evensen

Innbyttere: Lasse, Helge, Gooder, Thoresen, Ola, Olav og Erlend

Ny hjemmekamp på ærverdige Åstveit. Hele 12 tilskuere hadde møtt opp, noe som visstnok skal være årsbeste. Allerede før matchen hadde dommertrioen lagt sin elsk på oss, særlig på Evensen, som de har utvist flere ganger før.

Vi dominerer fra start og skaper bra med sjanser, men det går 14 minutter før uttelingen kommer. Langdalen(?) slår et bra innlegg, og debutanten Holte får stå aldeles alene og styre kula i mål med pannebrasken.  Det blir starten på åtte magiske minutter for de ædle blaa. 19 minutter er spilt da vi ruller opp et mønsterangrep av de sjeldne på venstresiden. Stefan slår inn, Øverland flikker ballen elegant videre og Moldvær dukker opp med en tå på bakerste stolpe. Onde tunger (Stefan) vil ha det til at Øverland ikke var borti ballen, men reprisene viser tydelig at Øverland får den. Minuttet senere slår OJ sitt livs innlegg mot bakerste stolpe, men Holte er lite lysten på å bidra på defensive dødballer i fremtiden, og velger dermed å sette headingen fra en halv meter utenfor. OJ får heldigvis notert seg i protokollen to minutter senere. Telavågs eminente keeper har såpe på hanskene, og feller Stefan som plukker opp returen.  Gard står 90 meter unna situasjonen og roper på det røde, men dommeren nøyer seg med gult. OJ er sikker som banken fra merket. Andre halvdel av omgangen preges av dårlig tempo i ball fra vår side og noen forferdelige avlsutningsforsøk fra Telavåg.

Helge og Lasse kommer inn for Moldvær og Øverland i pausen. Vi blir enige om å gå ut og punktere kampen, men kommer ikke akkurat ut i hundre. Helge viser seg fram med mange lekre detaljer og gode pasninger, men vi mangler litt for å skape de store sjansene innledningsvis. Uansett deilig for Langdalen at han har noen å dele Tippeliga-stempelet med fremover.

I det 58. minutter kommer endelig punkteringen. Østfolds store sønn Joakim slår en dødelig presis corner, og Holte får en enkel jobb med å sette sin andre for dagen på bakerste stolpe. Minuttet etter kommer Ola og bursdagsbarnet Gooder inn for Eirik og Holte, og ti minutter senere gjør også Henrik Thoresen sin entré. Andre omgang blir noe tam fra vår side, og Telavåg skaper også flere sjanser. Men på overtid setter Lasse for alvor på turboen, og løper 50 meter på 2,5 sekunder med ball i beina. Det påfølgende innlegget ender med en ny straffe etter at drakta til Evensen stod som et seil. Et samlet støtteapparat roper at birthday boy Gooder skal ta den, men beskjeden som han er feier Evensen Gooder glatt til side, og setter den selv. 5-0 og takk for maten til Telavåg.

Etter matchen øker Evensen, om mulig, sin legendestatus blant Hordalands dommerstand. Vi er seks mann igjen i garderoben og har kun én bil, så sjarmøren fra Kråkebyen kaprer like så godt et sete i dommernes bil på vei hjem.

Stjerner:
3: Langdalen. For en maskin! Jobber steinhardt defensivt og strør fint.
2: Tveit. Vinner 10’er-duellen mot Telavågs svært sympatiske spiss, og rydder opp i stor stil. Om han bare slutter med headingene bakover mot Gard, kan det fort bli mange stjerner på gutten med dådyrøynene utover høsten.
1: Evensen. Jobber, sliter, vinner dueller og scorer. Beryktet blant dommerstanden i Bergen, med god grunn.
Oppmanns-stjerne: Steffen Vevle Lone. Fantastisk oppmann-debut av talentet, som fort kan vise seg å være årets signering i 4. divisjon avd. 02.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: