Brann 3 – NHH-FK 5-3

Runar

Jørgen (Tveit) – OJ – Klette – Møll

Wigdahl – Jonas (Moldvær)

Thoresen – Stefan – Øverland

Evensen

Å spille fotballkamp mot 16-åringer i 4. divisjon burde være grei skuring for en haug ex-ambisiøse, semiprofesjonelle fotballspillere i sin beste alder. Derfor, som et ledd i grasrotprogrammet «NHH-FK gir tilbake til lokalsamfunnet», hadde Hordaland Fotballkrets bedt de lovende økonomistudentene om å trille ball med SK Branns skole- og fritidsordning (Brann 3). Treneren til sistnevnte ville svært gjerne hente ut det pedagogiske utbyttet av «å stenge korridorer» mot tiki-taka-spesialister som kombinerer korte pasninger med rå fysikk. Bayern München. Vi takket motvillig ja til forespørselen.

Rikard Norlings aller yngste disipler varmet godt opp utenfor tempelet på Kronstad. Stolte foreldre sto med blanke øyne mens de fremtidige fotballkjendisene tøyde sine unge, strekkfrie og smidige muskler på en egen bane. Vi måtte derimot pent dele ballbinge med et kvinnelig bedriftslag. Ålreit det. Det er tross alt forskjell på folk. 

Forskjellene i oppvarming gjorde seg – ikke uventet – gjeldende umiddelbart. Branngutta kom ut i et vemmelig løpsvillig tempo, og sto attpåtil så arrogant høyt i presset at det måtte resultere i enten mål eller slagsmål før fem minutter var gått. Slik gikk det også. Drittungen rappet sukkertøyet fra en av våre midtstoppere, kranglet seg alene mot keeper, gikk rundt, og inn i det gapende målet. Mødrene gråt av stolthet.

Først nå kunne kampen starte på ordentlig. Det lugget litt, men vi rakk å skape noen halvsjanser før de rødkledde stormet i angrep på nytt. Denne gangen uten å stjele ballen fra våre bakerste, men like fullt resulterte det i scoring. «Innsiden av foten, innsiden av hodet», messet treneren. Poden hørte etter, og la læret utagbart i det lengste hjørnet. 2-0 før vannflaskene var drukket av.

Vi knakk noen koder etter Branns andre mål. Vi kunne ikke bare gi tilbake, vi måtte ta litt også. Så da tok vi midtbanen. Og med økt kontroll på midten var det duket for FK-dominans. Hvis vi ser bort fra at Brann kom alene med keeper igjen (denne gangen uten scoring), var det oss det handlet om resten av omgangen. For etter press kommer corner, og etter corner kommer mål. I hvert fall når NHH-FK spiller fotball. Henrik Thoresen var eksekutør, og la den like gjerne i nota selv. Kontakt før pause er alltid viktig, og nå skulle vi reise kjerringa i andre!

Det tar litt tid å få i gang gamle kropper. 30 minutter oppvarming, 45 minutter med fotballkamp og 15 minutter med pause var det vi trengte for å være med på notene. Vårt offensive orkester var derimot toneangivende fra første fløyteblås i andre halvdel: Henrik spilte førstefiolin, Wigdahl var dirigent og Evensen spilte solotrompet. Utligningen kom som en drøm, og solisten pirket like gjerne ballen i nota igjen. Det svingte i blåe toner på Nymark kunstgress, og vi førte kampen for første gang.

Men det var Barnas Dag på Kronstad. Norling-jügend ga aldri opp, og da en teknisk begavet virtuos rundet OJ langs krittet før han slo dødens pasning, via foten til Møll, og inn ved stolperota, da kunne vi ane konturene av et forhåndsskrevet manus. Et manus der Brann 3 tok alle poengene. 

Små barn er gjerne pinlig opptatt av likhet. Det skal være like mye saft i alle glassene, like mye godteri i alle posene etc. Like mange mål til hvert av lagene gjorde også fotballen litt gøyere for de minste, og plutselig etablerte Brann et press vi ikke hadde sett siden første omgang. Vi er kjent for å være både trygge og sterke i forsvar, men når motspillerne veier 20 kg mindre – og barneombudet i Hordaland åpenbart har fått bestemme dommer – blåses straffe mot gode taklinger bare fordi de smeller litt; Klettes klokkerene klassetakling sendte ballen susende mot sidelinjen, men guttungen skulle likevel få sparke uforstyrret fra krittet. De scoret på returen, helt etter manus.

Med 20 minutter igjen på klokka gikk vi Gun Ho til verks. Alle mann i angrep. Ingenting å tape. Vi var i nærheten også, med stolpetreff og greier, men det var som sagt Barnas Dag på Kronstad. Like før slutt klarerte Brann for ørtende gang, og deres utrettelige løpespiss hang i drakta til OJ som skulle spille ballen hjem til keeper. Det er ikke lett å vekte pasninger når drakta veier 60 kg ekstra, og tilbakespillet ble i stedet gjennombruddspasning til draktsynderen. Jævelen var ikke verre enn at han rundet en målvakt på halvdistanse og punkterte kampen. Burde vært frispark, men dommeren så ikke mer enn han så, barn er bra og Brann var best. 

De skal få det tøft til høsten, disse Branngutta. Da skal noen av dem begynne på ungdomskolen, og vi skal ta imot dem hjemme på Fortet.

Brann 3 – NHH-FK 5-3 (2-1)
4. divisjon avdeling 2, Nymark Kunstgress
Tilskuere: 11 par foreldre, et knippe talentspeidere og noen forbipasserende
Dommer: Utsending fra barneombudet.
Målsjanser: 8-8
Cornere: Vi hadde mange
Gule kort: Evensen, Wigdahl, Klette
Målscorere: 1-0 Branngutt (4.), 2-0 Branngutt (23.), 2-1 Thoresen (32.), 2-2 Evensen (47.), 2-3 Evensen (50.), 3-3 Møll (selvmål) (59.), 4-3 Branngutt (70.), 5-3 Branngutt (90.)

Stjerner:
*** Anders Wigdahl – Kondisjon som en 19-åring, teknikken til en 30-åring, temperamentet til en 15-åring. Burde vært utvist.
** Håkon Evensen – To mål og gult kort – et ekte Håkon Evensen-hat-trick.
* Andreas Øverland – Stakkars høyrebacken til Brann. Han fikk kjørt seg, han.

Øyeblikket: Håkon Evensen finner seg ikke i at vi må dele oppvarmingsbane med et bedriftslag (som attpåtil er damer!). Han argumenterer, diskuterer, lurer og lokker, men må til slutt gi tapt mot kvinnelist og moderlig bestemthet. Revansjerte seg på banen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: