NHH-FK – Nordre Fjell 2-1 (0-1)

Runar

Tveit (Jørgen) – OJ – Klette – Henrik

Moldvær – Jonas

Eirik – Langdalen – Øverland (Wigdahl)

Evensen

Enkel forskning viser at NHH-FK har Gud med seg. Og om ikke med seg, så er Han i hvert fall like i nærheten.

Det begynte allerede onsdag kveld. Coach Gjermund oppfordret menigheten om å be om regn til torsdagens kamp. Med den knusktørre sesongåpningen mot «Stakken» friskt i minne, var det vann som skulle være frelsen, sa han. Som sagt, så gjort. Pøsregn.

Vi begynner å bli godt vant med det våte element. Klubben feirer tiårsjubileum neste år, og det har regnet hele veien. Øverland, som har vært med de siste fem årene, har utviklet svømmehud mellom tærne. Så vått har det vært. Den faste hjemmebanen er kanskje på Flaktveit, men i 50 mm regn er vi aldri på fremmed underlag.

Så godt som på hjemmebane starter vi kampen som vi pleier. Vi er definitivt best de første femten minuttene og Nordre Fjell har ikke stort mer enn alderen å ta oss på. Det ser ut som det skal bli nok en tur i parken for de Ædle Blaa. Stinne av selvtillit og koffein etter 6-0 og eksamenslesing, går beina som trommestikker, og vår egen Messias, Håkon Langdalen, er gjenoppstått på tredje dagen etter overtråkket mot Nest. Han er mye på ball, og bruker aldri innsiden. Det er gøy, det. Vi får hjørnespark på hjørnespark, og Wiksnes står og fryser i regnet. Håkon Evensen, på sin side, både klyper, river og kjefter keeperen til Nordre Fjell het i toppen. Det gløder rødt i de dype vikene, og en tenårig dommer med tynn stemme må være fredsmekler mellom en djevel fra Moss og en hissig 40-åring. Det tenderer til det parodiske.

Men så går det gærent. Nordre Fjell har en kortvokst ungkar med kledelig temperament. Du vil ikke tro det når du ser ham, men Gud som han kan skyte! Ut av intet vender han opp på midtstreken, legger kula til rette, og kliner til. Fra 40 meter. Har du sett Clarence Seedorfs YouTube-hit? Sånn. Det blir dørgende stille på Danmarksplass mens ballen baner vei mot korset. Mellom regnet og ballsusen er det bare bedriftslaget som spiller kamp på nabobanen som kan høres. På klokkerent bergensk oppsummerer de det hele «Åh, i hælsikkes..». 0-1.

Vi går til pause for å finne varmen. Som vanlig er vi enige om at vi egentlig er bedre enn dem, vi må bare gidde. Gjermund, salig som han er, appellerer til æren. Vi har hørt det før, men som vanlig er det coaching i verdensklasse. Tippelaget Nordre Fjell går på tippesidene i pausen. Der får de med seg at vinnersjansene til NHH-FK øker til 100 % hvis de går til pause ett mål bak. All bets are off. De blir vettskremte.

Andre omgang blir som forutsett. Vi er totalt suverene og gjør akkurat som vi vil. Gjestene er livredde for å spille ball, og foretrekker å vente lengst mulig med å ta innkast. Det gjøres dårlige valg over an lav sko, uansvarlig og uvørent minner kampen mer og mer om ei russejente. Og vi skriver kveld til 16. mai.

Etter 75 minutter får vi et vanvittig ufortjent frispark 30 meter fra mål. Vi sender gårdsgutten Henrik frem for å høste. Ydmyk som han er, kamuflerer han sitt perfekte skudd som innlegg. Ballen suser gjennom feltet og finner veien til hjørnet. 1-1. I rute.

Men vi er ikke fornøyd. Vi kom for tre poeng, det er vått i gresset og vi er helt tomme for unnskyldninger. Seier eller ingenting. Heldigvis begynner Nordre Fjell å tømmes for krefter. Etter å ha trødd vannet i 85 minutter, er det bare Kristian Moldvær som fortsatt har krefter. Han vender opp, setter fart mot gjestenes 16meter, og ser ikke ut til å la seg stoppe. Melkesyre, sidevind og pøsregn forstyrrer ikke dynamoen fra Langevåg. Han gjør overvannet til vin, og plukker ut Eirik på vei gjennom Nordre Fjells bakerste rekke. Nordlendingen får æren av å pirke inn 2-1 alene mot keeper.

Dette er sesongen vi vinner alle kampene våre med ett mål. Unntatt mot Radøy/Manger. På toppen i år!

NHH-FK – Nordre Fjell 2-1 (0-1)
4. divisjon avdeling 2, Krohnsminde
Tilskuere: Et bedriftslag som spilte five-a-side bak mål
Dommer: I slutten av tenårene
Målsjanser: 6-3
Cornere: 15-1
Gule kort: 0-0

Målscorere:
0-1 Ukjent (40.),
1-1 Henrik Thoresen (Håkon Evensen) (75.)
1-2 Eirik Karlsen (Kristian Moldvær) (85.)

Stjerner:
*** Kristian Moldvær – Legger ned gode 10 km på midtbanen, før han føler seg inspirert og
** Henrik Thoresen – Hvilken fot!
* Eirik Karlsen – Matchvinnere får stjerner. Sånn er det bare.

Øyeblikket: Etter at dommeren har blåst av, og jubelen har lagt seg, sitter vi iskalde utenfor den låste garderoben og venter på nøkkelkortet. Alle unntatt Langdalen og Thoresen, som bestemmer seg for å jogge ned i pøsregnet. 10 i initiativ. 0 i vurdering. Bot.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: