NHH – Nordre Fjell 1-0

Gard

Gjermund – Tveit – Thomas – Jokk

Dysthe – Hipster-Leif

Morten – Chippen – Øverland

Mikkel

Subs: Winsnes, Ørpe, Martin, Jørgen, Erlend, Eirik
Tilskuere: 13 + et par skuelystne fra Shell-stasjonen
Dommertrio: Megasøt gjeng
Underholdningsverdi: ”Finsk fjernsynsteater-ish”
Kort: zwei

Første kamp etter en rent urimelig lang fotballferie gikk hjemme mot Nordre Fjell. Det var tropèvarme, luggeføre og 17 dvasse orginaler i blått.  Oppvarmingen ble kjørt med indianerhopp og det hele. Ingen strekk under oppvarminga og dette så unektelig bra ut. Vi fikk til en god deal med NF-gjengen og dommertrioen før vi startet. Vi ble enige å ta det litt i schlaraffen-hagekamp-stil. Litt sånn vennskapelig hagefotball etter kaffien-aktig. Vi hadde jo som sagt ikke rørt kula siden Estland fikk en sensasjonell 2. Plass i MGP i vår. Det ble avtalt at øvrig intensitetsgrense skulle legges på 70 %. Dette måtte avpasses individuelt og dommeren lovet å slå hardt ned på sprekinger både ved kortbruk og temmelig rafinerte og ondsinnede karakterobservasjoner. Alt gikk likevel ikke smurt. Morten Minh fikk ikke gjennomslag for sitt ønske om å spille med flip-floppers og Jørn Hoel på øret av vår venn dommeren. Vi fikk uansett veltet i gang noen minutter over kl. 15. Tempoet la seg i flott hagefotballstil. Her var det trilling og tralling, hæpping og tæpping. Og det ville ikke vært å holde noen for løgn at i disse 90 minuttene ville verken Stephen Hawking eller Åse Klevland vært for spe i duellspillet, men hallo – rammene var da vitterligen hagefotball med gode kumpaner, var den ikke?

Etter en halvtime synes backen til NF at Håkon overskrider 70 %-grensa i intensitet og river litt vennskapelig i trøya for å be han roe seg litt. Dommeren er megasnill og gir oss et straffespark for denne i utgangspunktet preventive bemerkningen av tassen i rødt. Straffesparket skal den hipsterianske Mesta-arbeideren med strøansvaret på laget ta, nemlig Magnus Jeremias Haugstad. Straffen sendes mot det høyre hjørnet i perfekt keeperhøyde ca. 1 meter fra stolpa. Når vi i tillegg legger til at Magnus skyter ballen i toppen 73 km/t på en god dag, og at han i denne kampen kunne yte maks 70 %, får vi en skuddhastighet på 51,1 km/t. Du trenger ikke kalle deg ”Hroar” eller ”Dark Elk” eller ”Horny Kari-Beate”, for den saks skyld, for å si at keeperen var ytterst ymse som ikke reddet den misserable straffa til Hipster-skikkelsen. Vi ble iallfall megaglade og ga hverandre doble high-fives med hopp og knekk i knærna.

En annen gladsak var at vår keeper Gard fikk en særs god venn i spissen deres. La oss kalle han Einar. Einar var en søt tass med roser i kinna og tøff sveis. Midt uti 2. Omgang finner Gard og Einar ut at de vil gi oss et show i modernistisk improvisasjonsteater. Det er et imponerende skue med voldsomme bevegelser, dramatiske lyder og akrobatiske ruller/sprett. Det hele er over på 15 sekunder og vi står tilbake måpende og imponert hele gjengen. Det vil si alle bortsett fra dommeren da. Han gir gult kort til både Einar og Gard, den høykulturelle køllefrantzen som sikkert velter seg rundt med ”Karl og Co”, Grandiosa og Vikingarna når han ikke dømmer fotball. Dette er en brannfakkel fra meg, men ærlig talt, vi kan ikke ha en slik dommerstab i Norge som ruller seg inn i høykulturell dritt mellom slagene. Tror dere Pierluigi Collina så på Karl og Co før han skulle dømme Brasil i 98? Ikke faen ass.

Som sikkert mange har skjønt av de som har fulgt oss i år, så vinner vi med ett mål. 1-0 altså. Vi hadde med to nye nordlendinger og en ny trønder i dag. Superbest innhopp av alle tre.  Vi har tatt opp en skokk med lovende fotballspillere denna uka. Her er det både korte og lange muskelfibre og 10 foreløpig friske lunger. Det kommer godt med i en alt annet enn gjennomtrent tropp. Det er bare å innse at yngre krefter fosser fram hos de Ædle Blaa om dagen. Det er kjekt, men man innser at her bør det heller øves på gode sitteteknikker og flotte leddsetninger enn cruyff-vendinger fremover. For mengder med spilletid blir det ikke. Men uansett: Velkommen til oss. Hele hurven.

Mål:
1-0 Magnus Haugstad ( Håkon Langdalen )

Stjerner:

*** Magnus: Veiarbeider-Magnus strør og han strør. Rikker seg nesten ikke fra der han står – for her må det strøs, må dere forstå. Bortsett fra når han må ta straffe og bli matchvinner da. Da rusler han de 40 metrene bort til 11-meteren. Flott det.

** Langdalen: Løper 70 % av sin egen kapasitet. Når det likevel resulterer i 13-14 km, blir det både straffe, 3 poeng og full pupp til oss.

* Thomas: Han kjefter på de som kjefter og bidrar i grunn til at kampen får den atmosfæren en hagekamp skal ha. Rydder i tillegg bort en del rask de 75 minuttene han spiller.

One Response to NHH – Nordre Fjell 1-0

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: