Valestrand Hjellvik – NHH FK 0-1

Gard
Møll – Tveit – Ruud – Joakim
Haugstad – Peer
Dale – Langdalen – Morten
Garden

Benyttede innbyttere: Markus, Dysthe, Tomas, Evensen
Noen sårt tiltrengte hviledager etter et meget tett kampprogram gjorde at vi kunne dra med ladete batterier til årets kjekkeste bortekamp. Med Valestrands aktive supportergjeng, serielederen på besøk og en ellers strålende solskinnskveld – lå alt til rette for en heidundranes fotballaften.
Kampen blåses igang og vi tar raskt kommandoen. Som i forrige kamp aner vi tendenser til stor respekt fra mostanderen, da vi på merkverdig vis får lov til å trille ball mer eller mindre upresset i store deler av 1. omgangen. Med mye ballpossession får vi til tider se et NHH-lag varte opp med kombinasjoner av høy klasse, mye på grunn av angrepsvillige backer og en generell følelse av at laget er stinn av selvtillit om dagen. De store sjansene produseres først og fremst på cornere fra Garden, som forøvrig er tilbake på gamle trakter for anledningen. Mannen med silkefoten skrur utrolig nok nesten tre cornere rett i mål, men både tverrliggeren og en panisk keeper står i veien for et spetakulært mål. Her har vi utvilsomt et angrepsvåpen vi bør utnytte bedre. Vårt toneangivende press skulle likevel betale seg; “Hockeypulvkaster” Haugstad tar et raskt frispark og slår en herlig crosser mot Morten som har startet tidlig i bakrom. Kantspilleren runder 2-3 mann fra sin venstreside før han avslutter sikkert i nærmeste hjørnet. En fortjent 1-0 ledelse som skulle holde seg til pause.
A game of two halves er en betegnelse engelskmennene ofte benytter seg av, og det var utvilsomt tilfelle for NHH’s del. Valestrand justerte presshøyden og gikk ut i hundre håp om utligning. Selv om hjemmelaget var det førende laget satt man med en følelse av at vi hadde brukbar kontroll. Dette på tross av at Valestrands supporterklubb gjorde sitt ytterste for å støtte opp om sine kjære hjemmehelter med utallige kamprop og kreative misytringer mot våre spillere. “Pappa betaler” runget til tider over stadion, men dette dro vel først og fremst smilebåndet fram hos våre egne.
Utover i 2. omgang blir trykket fra Valestrand gradvis større og hjemmelaget sender mange mann i angrep. Forsvaret rydder opp i det meste, men når de fra tid til annen svikter, varter Gard opp med noen matchvinnerredninger fra øverste hylle. Sisteskansen viste foruten klasseredningene, stoisk ro i feltarbeidet og bidro utvilsomt til at NHH tok nok en 3-poenger – den sjette på 7 kamper.
Seieren føyer seg inn i rekken av seige 3-poengere. 16-10 i antall scorede og innslupne mål minner mer om en middelhavsfarer enn en serieleder, men det kjennes godt å utvikle en egenskap med å vinne kamper som ligger og vipper. Neste kamp er mot Frøya førstkommende fredag – årets siste kamp før sommerferien slipper til.

Her er klipp fra et gammelt oppgjør mellom Valestrand Hjellvik FK – og NHH ( 2009 ).

Mål:
0-1 Morten Minh Bui (Magnus Haugstad)

Stjerner

*** Gard – Viser klasse med flere fantastiske redninger. Sprer trygghet i forsvaret.
** Møll – Årets hittil mest benyttede spiller figurer med sedvanlig stoisk ro. Del av et forsvar som gjør nok en god forestilling.
* Morten – Matchvinner med kjempescoring. Ellers et uromoment, særlig i første omgang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: