Nordre Fjell – NHH-FK 1-2

Ytreland
Møll – Klette – Ruud – Joakim
Dale – Moldvær – Dysthe – Morten
Peer
Haugstad

Dommertrio: La ista vel høyt for gult kort i kampen, som brang fram noen heller usjarmerende personligheter hos motstanderen. Moldvær storkoste seg riktignok.
Tilskuere: Peer må tydeligvis invitere sin familie på kamp oftere. Løper mer og avgjør kamper med sin kjære mor tilstede.
Underholdningsverdi: To lag som virkelig jobbet for poengene. Spenningsfyll 2. omgang flust med målsjanser og mål.
Vi ble enige om å bygge videre på de positive tendensene fra Dale-kampen – med høyt press, tørre mer og ta vare på ballen når vi har muligheten. Gjennomgangsmelodien for 1. omgang var mer eller mindre stikk det motsatte, der rot trygt kan sies å være stikkordet. Rot i oppspillsfase, rot i pasningsspill, rot i kommunikasjon. Vi tok riktignok mer og mer over banespillet etter halvspilt omgang, uten helt å komme til de store sjansene.
I pausen gis det konstruktive meldinger og vi får også blåst ut litt frustrasjon ovenfor hverandre. Vi var alle skjønt enige om at her ligger det store muligheter for seier. 2.omgang starter i et større tempo og det er tydelig at begge lag har fått opp dampen. Morten skaper flere farligheter på sin venstreside og Nordre Fjell må bruke ulovlige midler for å stoppe han ved flere anledninger. Etter rundt en times spill skjer nettopp dette, og mens motstanderens keeper organiserer sitt forsvar, finner slue Moldvær ut at han skal ta frisparket raskt fra drøye 45 meter. Skuddet går inn og er en frekkis uten like! Målfeiringen stod også i stil med målprestasjonen da Haugstad gikk ned på kne for å pusse skoene til vår kriger på midten.
Kampen bølger fram og tilbake nå og dessverre for oss utligner hjemmelaget bare minutter etter at vi har gått opp i ledelsen. En lang ball opp mot deres spiss blir fint tatt ned. Vårt midtstopperpar klarer ikke helt å komme tett nok oppi og spissen får avfyrt et skudd. Den tar Ytreland, men må avgi en retur som sikkert settes i goalen . Heldigvis rister vi av oss skuffelsen nærmest umiddelbart og går på ny opp i ledelsen etter en forsvarsfeil fra Nordre Fjell. Peer har vært keen på scoring og jaktet bakrom i hele kampen. En forsvarsfeil fra hjemmelaget førte til at Peer’s bakromsinitiativer betalte seg da han plutselig stod helt alene og kunne pirke inn en 2-1 ledelse.
Resten av kampen er en sjansebonanza for begge lag. Morten har gode sjanser til å punktere kampen når han blir satt opp i 1 mot 1 situasjoner med sin back. Rundingsbøylen blir passert men avslutningene blir for svake. Når vi ikke klarer å utnytte overgangsmulighetene blir det også skapt et massivt trykk mot oss på slutten. Nordre Fjell har kanskje et tosifra antall cornere de siste ti minuttene og kaster menn fram i angrep. Vi jobber imidlertid heltemodig for hverandre og viser innsats, tæl og offervilje vi kan være stolte av! Blant annet blir Dysthe egentlig ankelskadet men biter tenna sammen og fullfører matchen. Respekt! Bakerst varter Ytreland opp med noen kjemperedninger og vi haler i land en utrolig deilig seier.
Med årets første trepoenger på bortebane har vi fått en god sesongstart. Med tanke på at vi tradisjonelt er et hjemmelag og at vi enda ikke har spilt på Fort Åstveit denne sesongen kan våren bli høyst morsom for vår del. Kampene kommer også tett på nå, allerede tirsdag er det ny kamp borte mot Loddefjord.
PS! Som en kuriositet er det verdt å nevne at vår venstreback Joakim S. Pedersen og keeper Kristian Ytreland løp Bergen City Marathon dagen derpå. Med respektive tider på 1:45:15 og 1:34:21 på halvmaraton dagen etter 90 fullførte minutter er dette ikke alt annet enn imponerende.

Mål:
0-1 Moldvær (Morten)
1-1
1-2 Peer
Stjerner
*** Moldvær – Scorer på et frekt frisparkmål. Er utrolig viktig i gjenvinnings- og duellspillet. Overalt i 2. omgang.
** Morten – Delaktig i mye offensivt og er en trussel gjennom hele kampen. Scoringen er rett rundt hjørnet.
*Haugstad – Spiss for anledningen. Vinner flere viktige dueller og holder bra på ballen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: