Askøy – NHH FK 2-0

       Ytreland
Møll – Ole – Erlend – Tveit
Moldvær – Gjermund
Harris – Langdalen – Joachim
Evensen
Subs: Talentet, Bård, Kai og Peer

Første kamp etter en forbasket deilig og lang ferie skal spilles borte mot den ambisiøse og superstreite gjengen fra Askøy. En superstreit gjeng som har trent godt og smart i tre uker allerede. Hva oss selv angår har de siste tre ukene blitt brukt til alt annet enn trening. Det ryktes om at en viss herremann på laget hadde vist umåtelig god scoringsform på sveiseaften lørdagen før. Bare utrolig synd at vedkommende valgte å sette seg selv på benken. Slike spissferdigheter ville kommet godt med i en kamp som denne. Etter første kamp etter fadderuka ville det vært naturlig for meg å skrive at i dag luktet vi gammel gymsokk og faens oldemor. En fotballmessig tragedie over to akter. At vi var så stasjonære at midtveis ut i første omgang tar Per og peker på hver og en av oss før han skriker: “jäg bygger bygger upp, och du river bara ner! jäg ger fan snart upp – vi måste ha et snakk hörru! Du måste flytta på dej! Du måste flytta på dej! Omsj omsj omsj”. Men Per skriker ikke på svensk og vi lukter ikke gymsokk. Vi lukter champagnefotball og blomster. Vi vinner 1. omgang 4-3. I sjanser vel og merke. Det hører med at Askøy scoret et lekkert mål som det luktet doping og klasse over. Mest doping. Fra ballen befant seg hos den ene Askøy-stopperen til den ligger i målet til Ytreland finnes det bare vage minner. Et fandenivoldsk ettouchspill på speed er det nærmeste vi kommer sannheten her.  Vi går til pause og er alle litt sjokkerte over hvor bra vi henger med. I pausen prates det faktisk om en syk strategi som går ut på at vi skal knabbe med oss alle tre poengene. Rare greier. 15 hverdagsdrankere med alt annet enn finslepen teknikk mot disse superstreite übermenschene fra øya der fotball er portalen ut.

Vi eksploderer ut av startblokkene i 2. omgang. Sjanser produserer vi som perler på en snor. De fleste blir riktignok avblåst av en linjedommer som tydeligvis bare har lært seg betaversjonen av offside-regelen: “Der en angriper innenfor forsvarsspilleren står, der skal flagget reises med rask og stø hånd”. Litt trist for oss ettersom denne syke pauseplanen vår gikk ut på at vi skulle score mål i situasjoner der vi kommer alene med keeperen. Det må også nevnes at hoveddommeren var han lille pjokken fra “Alene hjemme”-filmene. Var det Kevin han het? Uansett, Kevin var flink han. Litt uklar når han skulle signalisere bytter, men gud hvor ydmyk han var blitt. En sann drøm og hanskes med. Ikke så utagerende og brå som i filmene. Det bør nevnes at vi tapte kampen 2-0. Übermenschene scorer på corner 4 minutter på overtid uten at det legger noen videre demper på humøret. Vi kom, vi prøvde og vi tapte 2-0. I tillegg betrodde en av de 8 trenerne til Askøy, la oss kalle han treneren med ansvar for headinger, at han syntes at resultatet var et regelrett ran. Raus type han treneren med ansvar for headinger. Nå kommer det mye ungt blod inn i laget de neste ukene. Det skal bli godt å få dratt snittalderen ned og 02-opptaket opp. Neste kamp går borte mot Trio på lørdag.

Stjerner:

*** Moldvær: En sann rev til å få med seg ballen ut av vanskelige situasjoner. Grådig som en sunnmøring og atletisk som en oldtidens greker.

** Ole Theodor: Bra defensivt og slår megalange crossere med mer eller mindre godt hell.

* Evensen: Spiller 85 minutter uten å pådra seg ett eneste kort. Bra.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: