NHH-FK – Djerv 3-2

   Ytreland

            Matz Cafu Ruud – Ole – Erlend – Gjermund

           Kristian – Øverland

              Harris – Dale – Spissen

           Mossekråka

Subs: Miklos, Borvik, Kula, Bård, Ørjan, Thuen.

“Fort Åstveit” får besøk av Djerv i sesongens 7. kamp. Vi har tre strake seire i sekken før denne kampen og møter et lag som ligger midt på tabellen. Vi stiller uten vår kaptein Klette som sliter med feil på nese. I tillegg mangler vi Langdalen og Magnus som er utilgjengelige pga av Holmenkollenstafett og lårhøne (hvem som er utilgjengelig av hva bør gir seg selv). Inn for den elegante dalmatineren fra Ringerike kommer det en våryr fuglebikkje fra Rogaland. Det skal vise seg at de blir de eldres aften med scoringer av Harald, Stian og Ørjan.

Kampen starter slik vi har blitt vant til å se de Ædle blaa i det siste. Stort ballinnhav og et godt tak om matchen. Vi skaper et par tre gode muligheter i løpet av de første fem. 10`ern er frisk på høyrekanten og backen hans må bruke ulovlige midler for å stoppe ham. Det blir etter hvert en finfin tradisjon at 10`ern passerer venstrebacken, motspiller holder/klipper kanten vår og Harris roper på “gulkort”. Det første gulkortet er det derimot Dale som skal få etter en sugen takling bakfra (null intensjoner om ball). Vi får gedigne muligheter ved både Dale og Harris på pannebrasken. Dale sin går utenfor mens Harris sitt forsøk blir fistet til siden av mål fra keeper – dog om headingen knapt nok hadde fart til å komme fram til mål. Vi noterer likevel to store målsjanser i løpet av de første 10. Vi spiller oss til type 4-5 cornere før Djerv noterer sin første målsjanse og sitt første mål. Det kommer når vi er utålmodige/dristige i oppspillsfasen. Vi får en corner i mot som Djerv får kjempet i mål. Bittert. De går opp til 0-2 på sin andre målsjanse. Her kommer kanten til Djerv seg ned til dødlinja og får slått inn til den enslige spissen i boksen som breisider kula enkelt i mål. Dårlig at vi ikke greier å ta ut en enkelt spiller i boks. De siste ti minuttene før pause er svakere av oss. Fram til da har vi dominert alt bortsett fra målprotokollen.Vi går til pause med en grei prestasjon og et horribelt resultat. Peer gjør et par endringer i pausa. Mossekråka går ut og Ørjan kommer inn. I tillegg trekker vi Dale ned og Øverland ut på kanten. Spissen trekkes inn i den offensive midtbanerolla. Tanken er å bruke Ørjan og Øys mer i det ballbesittende angrepsspillet vårt enn hva vi greide med Evensen og Dale.

Vi starter 2. omgang forrykende med flere svære sjanser. Moldvær er god på midten, og sammen med Dale vinner de det som er av dueller. Det skal likevel gå 20 minutter før vi får uttelling. Det skjer når Øys byr opp til Tango med 3 Djerv-spillere nede ved dødlinja. Vanligvis er det noe overhengende kleint ved å se høye menn danse. Men når Øys tripper/såledrar/snubler seg forbi tre motstandere og slår hardt inn til Harris, er det intet annet enn vakker. Harris legger ballen knallhardt høyt i mål. 2-2 kommer like etterpå. Cafu skrur på turboen og går av flere spillere før han triller Kula igjennom. Fra 10-12 meter og skrekkelig skrått hold plasserer høyrevingen ballen sikkert via keeperen og inn i nærmeste. Utagbart og vakkert. Kula får enda en gigasjanse når han fra 6 meter triller ballen centimetere til høyre fra mål. Ørjan også har våknet til livet og det begynner å gå automatikk i at Djerv-keeperen setter seg ned på rumpa når siddisen nærmer seg 16-meteren. Djerv er heller ikke helt ufarlige og kommer til en del cornere på slutten. Vi greier å renske unna og gi Ørjan den ene ballen han trenger for å bli matchvinner. Igjen venter Ørjan ut keeperen som pliktskyldig setter seg ned på rumpa. Med venstrefoten fra en hårete skrå posisjon løfter Ørjan ballen over keeper og i lengste. 3-2 og Fort Åstveit bobler av ekstase. Trenerbenken skriker “fortjent, fortjent” i retning Djerv-benken. Vi vinner kampen 3-2, men sjansestatistikken vinnes med betydelig mer.  Hele laget fortjener skryt i dag. Ekte lagseier og en boost for moralen. Også gode trenertaktiske trekk av Coach Lea i pausen som gjør at vi snur dette. Neste kamp går lørdag om en uke borte mot Follese. Vi gleder oss til å forlenge seiersrekka ytterligere til fem seire. Flere som gjør en god kamp i dag, men det er disse tre som stikker av med stjernene:

Mål:

0-1
0-2
1-2 Harald Haltvik (Øys)
2-2 Colberg (Ruud)
3-2 Ørjan (Ole)

Stjerner:

*** Erlend. Han skal inn å fylle store sko når han erstatter en neseskadet Klette. Utfører oppgaven med glans. Vestlendingen vinner nesten alt av dueller mot en svær Djerv-spiss.  Bauta.

** Moldvær. Leverer stabilt og bra om dagen. Styrer midtbanen med jernhånd og leverer i både pasnings- og duellspillet.

* Ørjan. Arrogant og freidig avgjør han kampen med en sterk soloprestasjon. Viser at han er en avslutter av dimensjoner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: