Baune – NHH 2-3

Morten Dahl

Matz Cafu Ruud – Espen Klette (C) – Ole Berthelsen – Gjermund Djibouti Lien

Magnus Haugstad – Kristian Moldvær

Harris Haltvik – Håkon Langdalen – Andreas Øverland

Øystein Spissen Dalby

 

Benyttede reserver: Andreas Dale, Tore Lille-Tveit, Eirik Store-Tveit, Espen Borvik, Ørjan Nesvik.

 

En strålende førsteomgang og et øyeblikks magi fra Langdalen skaffet de Ædle Blaa tre nye poeng, denne lørdagen på Nymark.

Dessverre ble kampen preget av en blåseglad dommer som nok ikke hadde sin aller beste dag. Foruten et par gamle grinebitere ved hjemmelagets benk, var det stort sett en hyggelig tone mellom lagene. Likevel ble det blåst et utall antall frispark, til stor frustrasjon for begge lag. Vi holdt heldigvis hodet kaldest, og fikk avslutte matchen 11 mot 9. Dette til tross for at kampen vel egentlig aldri var spesielt amper eller stygg.

I den først omgangen leverer vi tilnærmet årsbeste. Midtbanekonstellasjonen, med Langdalen offensivt og Moldvær og Haugstad i dypet, har virkelig satt seg og trioen gjør nok en gang en kjempekamp. Bakover har forsvarsfireren god kontroll, og det er vår målkåte stopperkaptein som åpner dagens scoringsball. Nok en gang forviller han seg opp i angrep, og på pasning fra Haugstad sender han oss i ledelsen etter kun få minutter spilt. Ikke lenge etter dobler vi ledelsen. På karakteristisk vis vender, vingler og dribler spissen seg rundt flere motstandere. Skuddet med venstrebeinet fra 16-17 meter sniker seg forbi Baunes sisteskanse, og Dalby sikrer oss dermed en drømmeåpning på matchen.  Omgangen fortsetter med NHH-dominans, men resultatet står seg til pause.

Andre omgang lider dessverre veldig av de mange snodige frisparavgjørelsene. Et av flere slike frispark benytter Baune til å redusere, og plutselig ble kampen spennende igjen. En kortluntet Baune-spiller får så marsjordre ette å overreagere voldsomt på en litt sen NHH-takling, og like etter er det duket for Langdalen-show. Han plukker opp ballen og setter i gang en overgang hvor vi er tre mot to. To gode løp til både høyre og venstre for trequartistaen gir han både rom og pasningsmuligheter. Pasningsmulighetene oversees galant, og unggutten chipper i stedet ballen mesterlig i mål fra ca 25 meter. Et øyeblikks konsentrasjonssvikt gir Baune en rask redusering, men nervene forsvinner da et Dale-raid fremprovoserer Baunes andre røde kort for dagen. Ytterligere tre velfortjente poeng bokføres dermed, samtidig som vi på linja koser oss med flere surmagrede oppstøt, fra et par av Baunes solskinnsstråler av noen oppmenn.

Alt i alt gjør vi en meget god kamp. Seieren kunne fort ha blitt større, og mange gjorde seg egentlig fortjent til stjerner i boken. Nok en god kamp og nok et mål fra sin stopperplass gir meg dårlig samvittighet for å utelate Klette i denne omgang, men jeg beroliger meg med at han uansett kommer til å ende opp med en haug av stjerner når sesongen er over. Fordelingen ble derfor slik:

Stjerner:
*** Spissen. Scorer et flott mål og briljerer med flere gode raid, samtidig som han jobber hardt begge veier.

** Langdalen. Leverer både en assist og en perle av en matchvinnerscoring, og minst to stjerner er dermed velfortjent.

* Haugstad. I tospann med Moldvær har den defensive midtbanen vår briljert de siste kampene. Begge er trygge med ball og jobber iherdig begge veier. Moldvær var i en egen klasse sist, denne gang blir Haugstads opptreden belønnet med dagens siste stjerne.

Mål:

0-1         Espen Klette (Haugstad)
0-2         Spissen Dalby (Langdalen)
1-2
3-1      Håkon Langdalen ()
3-2

 

Kampreferent: Lorentz…

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: