NHH-FK – Askøy IL 1-1

Ytreland
Thuen – Ole – Klette – Tveit
Dale – Langdalen – Øverland
Haugstad – Evensen – Joakim

Vi møter Askøy i årets første seriekamp på Åsveit stadion. Askøy er en tidligere kjempe med lengre fartstid fra 2. div. De rykket relativt klart ned fra 3. div i fjor, men med en klar målsetning om et svært kort opphold i 4. div. Kampen starter i et høyt tempo med mye dueller og upresist pasningsspill. Langdalen går i bakken etter en hodeduell etter ti minutter. Det ser småstygt ut et par sekunder før han er oppe og herjer igjen. I svimmelhetens rus er han alene oppe og presser et tilsynelatende safe tilbakespill fra keeper. Han greier å snappe ballen, runde keeper og sette den trygt i mål fra skrå vinkel. 1-0, sesongens første mål og ellevill jubel på sidelinja. Kampen fortsetter i samme spor som i starten. Tempoet i presset er høyere enn ferdighetene med ball. Vi velger derfor å spille enklere med å slå lange baller fra stopper til motsatt kant. Dette fungerer bra på venstresiden der Joakim får slått flere farlige innlegg. Haugstad er frisk på høyrekanten og skaffer oss 3-4 cornere. Askøy styrer banespillet, men det eneste de skaper av sjanser kommer som langskudd fra 25 +.Vi går til pause med ledelse og relativt bra kontroll bakover.

De første 15 minuttene etter pause blir vi pushet veldig lavt. Midtbaneleddet greier ikke presse samlet og det er ikke direkte ufortjent da Askøy reduserer til 1-1. Likevel har vi et par store sjanser som er verdt å nevne i denne perioden. Joakim legger hardt inn til en Dale som har tatt Lampard-løpet. Dessverre fyker ballen over mål fra 7 meter. Synd. Vi gjør byttene våre da det er 20 minutter igjen å spille. Øys, Gjermund, Erlend og Tore kommer inn. Friske bein gjør at vi tør å stå høyere opp i presset – noe som fører til et par gode sjanser.  Supergjøgleren og tennisstjerna fra Bærum er skammelig frisk utpå der og lager mye furore for Askøy-forsvaret. Tveit kommer mer og mer med offensivt utover 2. omgangen og vi kombinerer ofte fint på venstrekanten sammen med Jokke. Vi holder på å sette inn 2-1 på corner like før slutt. I tillegg skjer det en omdiskutert situasjon da uret har passert 90. Askøy-keeper`n skal klarere et tilbakespill langt til pokkerivoldsk. Han treffer både reint OG hodet til en medspiller. Ballen går høyt til værs, men før ballen rekker å bli tatt fløyelsmykt ned av en målkaut Øys og videre fraktet trygt inn i mål, velger altså dommeren å blåse for hodeskade.  Vi reagerer på avgjørelsen. Askøy kaller oss “jævlig sympatiske” og minutter senere blåser dommeren av kampen. Vi er greit fornøyd med 1-1 i serieåpninga. Vi skaper flere store sjanser enn Askøy, men de er bedre enn oss i banespillet. Forsvaret leverer en god jobb i dah, men vi har en del å gå på i presisjonen i pasningsspillet vårt.
Stjernebørsen:
*** Thuen. Er bunnsolid på høyrebacken. Vinner alt av dueller og gjør mye bra fremover på banen. En signalspiller.
** Klette. Styrer forsvarsfireren med jernhånd og slipper Askøy svært sjelden nærmere enn 20 meter i fra mål. Farlig på cornere. *Langdalen. Scorer et svært viktig mål. Jobber bra og er god når han blir tatt med i oppbygningsfasen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: