Rosendal – NHH 1-1

Laget: Kristian Ytreland – Per Kristian Reppe – Kristoffer Thuen – Andreas Minde – Fredrik Ryggetangen – Andreas Øverland – Jørgen Aune – Harald Haltvik – Buhan Cinar – Magnus Garden – Tore Lilletveit.

Benyttet innbytter : Thomas Hansson

NHH dro på en lang bortetur til det som av Ytreland beskrives som Norges fineste sted.  På en bane omgitt av mektige fjell og grønt vann skulle NHH kjempe om tre meget viktige poeng. Dessverre viste ikke værgudene seg fra sin beste side, og enorme haglbyger og lyn og torden preget første omgangen.

Men kamp skulle allikevel spilles, og NHH tok initiativet i kampen. Etter ti minutter måtte Rosendals keeper vise sitt beste da Thuen fikk stå helt alene på et innlegg fra Fredrik. Headingen ble dessverre så vidt fistet over målet. Videre i omangen fortsetter NHH å skape små farligheter, uten at de kommer til de helt store sjansene. Mot kampens gang var det derfor at Rosendal skulle få ta ledelsen. En sjelden visitt i nærheten av NHHs sekstenmeter resulterer i en felling av en Rosendalspiller. Hoveddommeren dømmer helt riktig frispark til Rosendal, noe NHH ikke har noen grunn til å klage på. Men så ønsker plutselig linjedommeren å få lov til å involvere seg, ved å stå å vifte helt vilt i flagget sitt. Han mener at forseelsen har skjedd innenfor NHHs sekstenmeter. Faktisk mener han at forseelsen har skjedd fem meter innenfor sekstenmeteren, noe som er fantastisk bra gjort å klare å se da både NHH og Rosendals spiller ligger utenfor sekstenmeteren. Allikevel velger hoveddommer å ikke stole på sin egen avgjørelse, og lar heller linjemannens oppfatning gjelde. Dermed straffe og 1-0 til Rosendal selv om Ytreland er svært nær ved å redde. NHH klarer å skape en stor sjanse til i løpet av den første omgangen da Burhan er ganske alene igjennom, men avslutningen gikk dessverre utenfor.

Dermed får Rosendal med seg 1-0 til pause uten å ha hatte n eneste avslutning sett bort i fra straffesparket. I pausen innser NHHs spillere hvor viktige poengene det spilles om er, og laget blir enige om å brette opp ermene og gå ut på banen med en helt annen innstilling.

Og dette ga umiddelbart resultater da Rosendal så å si ikke har ballen i løpet av hele omgangen. NHH både løper, duellerer og spiller over Rosendal. Det kan ikke ha vært en eneste andreball NHH ikke vant løpet av omgangen. Flere store sjanser ble skapt, Burhan var alene igjennom en gang, Jørgen har en dobbelsjanse på en 45-graderspassning, Burhan har et frispark i stolpen og både Garden og Thuen er nære på cornere slått av Fredrik. Tross de store sjansene klarer NHH bare å sette ballen i nettmaskene en gang. 10 minutter før slutt stusser Øverland gjennom Burhan som runder keeper og setter ballen i mål fra skrått hold.

Med sitt klare overtak forsatte NHH kjempingen for å få med seg alle tre poengene, men det vil seg ikke. Noe av grunnen kan kanskje takkes et Rosendallag og deres pinlige usportslige opptreden. Tjuvtriks av trege stoppere for å kompensere at Garden er dobbelt så rask blir benyttet gjennom hele kampen. Dommeren må ta kritikk for å ikke greie å gripe inn i dette i starten av kampen. Men det verste kommer på 1-1 da Burhan er på vei alene gjennom på kampen. En Rosendalspiller som ikke har noen sjanse på ballen sparker Burhan rett ned for å ødelegge sjansen. Og som om ikke det er nok med slik usportslig opptreden, så klarer Rosendal sin trener å skryte av spilleren som sparker ned Burhan fordi (sitat) ”det er slik vi liker å spille fotball”. Dette er rett og slett bare pinlig for Rosendals trener. Lite verdighet har en person som klarer å stå å rope slik når en leder det desiderte bunnlaget i 4. divisjon.

Foruten frustrasjon, så må PK hedres litt. Dette var PK sin siste kamp for NHH, og han kan gå velvitende rundt og vite at han spilte en god siste kamp for ”De ædle blå”.

En kjempe andreomgang retter opp litt for NHH. Forhåpentligvis vil innstillingen fra andreomgangen bli tatt med i inngangen mot de neste kampene.

Dagens stjerner:

*** Burhan. Nok en gang NHHs målscorer. God på kant, alltid et problem for motstanderen med ball i bena.

** Magnus Garden. Unik i fjerde divisjon da han både kan binde opp to stoppere som møtende spiss, og være en kjempetrussel i bakrom med sin enorme fart. Skaper både mye selv, og gjør at sine medspillere får mer plass.

* Harald Haltvik. Viser i dag både teknikk og ro med ball, og at kan kjempe knallhardt på midtbanen. Duellerer og spiller med stor glød.

 

–        Referert av Bussen ©

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: