NHH FK – Austerheim/Lindås 3-1

Lag: Kristian Ytreland – Matz Ruud – Kristoffer Thuen – Jørgen Aune – Espen Borvik – Peer Lea – Magnus Idland – Andreas Øverland             – Tore Lilletveit – Thomas Hansson – Magnus Garden Benyttede innbyttere: Sigbjørn Nome, PK Reppe, Andreas Minde.

 

Det var duket for NHHs andre hjemmekamp da de tok imot Austerheim/Lindås på Åstveit. Før kampen sto NHH fremdeles med 0 poeng på hjemmebane (dog det var bare spilt en hjemmekamp) og laget var giret på å ta årets første hjemmeseier.

Kampen åpnet med et NHH lag som tok kommando i kampen, men unøyaktighet på siste tredel hindret NHH fra å skape de store mulighetene i åpningen av kampen. Etter en litt småsløv åpning kvalitetsmessig tok imidlertid NHH seg opp ett kvarter ut i kampen og begynte å skape store sjanser. Blant annet hadde Magnus Garden en del avslutninger, blant dem en alene med keeper, og Hansson kom også alene med keeper etter et soloraid fra midtbanen, men uten uttelling for ”De ædle blå”. Halvveis ut i omgangen fikk endelig NHH hull på byllen da Tore tok med seg en pasning fra Garden forbi motstanderens forsvar og satte den opp i nettaket forbi keeper med venstrebenet. Et herlig mål for Tore etter sitt lange skadeavbrekk.

Etter 1-0 ledelsen forsatte NHH og ha kommandoen i kampen selv om Austerheim/Lindås også kom til noen farligheter. Spesielt plasserte #3 hos Austeheim/Lindås seg smart i mellomrommet, noe NHH brukte tid på å løse. Dette førte til at bortelaget kom til et par innlegg fra siden, og farligst ble det da Idland kneet ballen i egen stang etter litt rot i feltet. Men NHH slapp med skrekken, og før pause kontret NHH inn 2-0 som forble pauseresultatet. Tore ble spilt alene igjennom, rundet keeper og trillet ballen rolig inn i mål mens Hansson fulgte ballen helt inn for å være sikker på at den skulle nå frem (undertegnede er imidlertid usikker på om Hansson touchet ballen før eller etter ballen var inne?).

I pausen var laget enige om ikke å slippe Austeheim/Lindås inn i kampen, men heller gå ut å punktere kampen så tidlig som mulig. Istedenfor å gjøre dette skjedde det motsatte. Allerede to minutter ut i omgangen fikk NHH et varsel da undertegnede headet et farlig innlegg via Ytrelands fingertupper og i egen tverrligger. Minutter senere kom reduseringen etter ett innlegg og litt klabb og babb i NHHs felt. Det var spenning igjen på Åstveit.

Selv om Austeheim/Lindås løftet laget sitt etter reduseringen klarte de ikke å skape noen særlige farligheter. NHH lå fint med laget og hadde defensiv kontroll. Dette førte til flere muligheter på kontringer for NHH, og spesielt var det Garden sin store fart som skapte problemer for motstanderen. Ti minutter før fulltid fikk også Garden sitt etterlengtede mål etter blant annet ett stolpeskudd tidligere i omgangen. Garden fikk et fremspill og fosset gjennom forsvaret til bortelaget, satte avslutningen via keeper og fullførte ved å krige inn ballen på streken. Herifra og ut var det en grei reise for NHH.

Alt i alt en godt gjennomført kamp av NHH som gjerne kunne avgjort kampen tidligere ved å ta litt bedre vare på sjansene sine. Laget har nå 10 poeng på siste fire kamper og topper avdelingen sin (med flere kamper spilt). Dette ser lovende ut for fortsettelsen på vårsesongen.

Stjerner:

*** Tore: Scorer to fine mål og viser at han bare blir bedre og bedre etter sitt lange skadeopphold.

** Magnus Garden: Terroriserer motstanderens forsvar med sin enorme fart og er til tider et helt angrep alene. Synd han ikke omsetter litt flere av sjansene.

* Ruud: Kontroll bakover. Er velvillig med i angrep fra sin backposisjon hele kampen igjennom, selv i  90. minutt er han med på å fylle opp i motstanders boks.

 

– Referert av Bussen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: